Hjem > H > Hva Betyr Våtgass?

Hva betyr våtgass?

Våtgass er den delen av utvunnet naturgass som har et høyt innhold av lett kondenserbare hydrokarboner. Våtgassen kan bestå av propan og butaner, samt etan, pentaner og små mengder av tyngre hydrokarboner. Ved vanlig trykk og temperatur på jordoverflaten opptrer våtgass dels i flytende, dels i gassform.

Les mer

Så, hvordan kommer oljen og naturgassen som pumpes opp fra nordsjøen til land?

Nede i jordskorpa står olja og gassen under trykk. Derfor vil den strømme ut av seg selv hvis man ikke har den under kontroll. Dette gjør man med rørsystemer, der man både trykkreduserer og pumper. Når olja og gassen skal på land fra Nordjøen, pumpes den til land gjennom mil etter mil med rørsystemer på havbunnen. Tilsvarende, er butangass farlig? Propangass og butangass

​Gassene i seg selv er lite giftige, men dersom du får i deg mye av disse gassene, vil ikke kroppen få utnyttet oksygen som vanlig, og dette kan føre til tap av bevissthet og plutselig dødsfall. I visse tilfeller kan også hjertet kunne bli påvirket, for eksempel ved sniffing.

Hva inneholder propangass?

Kjemiske egenskaper

Propan er et mettet hydrokarbon (alkan) med kjemisk formel CH3CH2CH3. Det har kokepunkt –42 °C og smeltepunkt –189,7 °C. Propan er tyngre enn luft. Sammen med luft kan den danne eksplosive blandinger, og propan blir derfor tilsatt luktstoffer for lettere å påvise lekkasjer ved bruk.
Deretter, hva kan tungolje brukes til? Tungolje er mye brukt som bunkerolje. I henhold til ISO-Standard 8217 skal tungolje brukt som bunkerolje maksimalt ha en densitet på 1010 kg/m 3 ved 15 o C og en maksimal kinematisk viskositet ved 50 oC på 700 mm 2/s (cSt). Bruk av tungolje i skipsfart utgjør et miljøproblem hvis båten skulle grunnstøte eller forlise.

Hvor mye av oljen går til petrokjemisk industri?

Om lag fire prosent av oljen og gassen i verden brukes av petrokjemisk industri. I Norge produseres det plast tilsvarende 800 000 tonn årlig, først og fremst av etan importert fra USA. Hva skjer i et olje raffineri? Et oljeraffineri er et industrielt prosessanlegg som omdanner råolje til petroleumsprodukter. Raffineringen foregår ved partiell destillasjon der de ulike fraksjonene tas ut ved bestemte temperaturer. Raffineriproduktene brukes vesentlig til drivstoff og oppvarming, mens noe videreforedles ved petrokjemisk industri.

Derav, hva er en forkastningsfelle?

Forkastningsfeller. I en forkastningsfelle er sedimentlagene forskjøvet langs en sprekk i berglaget, og lagene skråner oppover. Når den porøse bergarten er overdekket av en takbergart og forkastningen er forseglet (tett i sprekken), danner forkastningen og takbergarten en fellestruktur. Og et annet spørsmål, hvor kommer lng fra? I Norge produseres LNG i stor skala på Melkøya utenfor Hammerfest. Denne gassen kommer i rørledning fra Snøhvitfeltet, og blir omgjort til flytende naturgass på anlegget. Deretter blir gassen sendt med båter til Spania og USA. LNG produseres i mindre mengde på Kollsnes, Snurrevarden og Risavika.

Hva betyr petroleumssektoren?

Petroleum er verdens viktigste kilde for primærenergi, og petroleumsindustrien er en av verdens ledende industrier. Per 2018 er USA verdens største oljeprodusent. Landet har store oljereserver både på land og utenfor kysten.

By Budge

Hvordan arv og miljø påvirker individet? :: Hvor finner man naturgass?
Nyttige lenker