Hjem > H > Hva Er Et Filialforetak?

Hva er et Filialforetak?

Et filialforetak er to eller flere utsalg (butikker) som er felles eid og kontrollert. De har altså samme eier og en sentral ledelse. Innkjøp og markedsføring er sentralisert.

Les mer

Hva er et distribusjonsledd?

Distribusjonskanalen er den veien produktet tar fra produsent til forbruker. De ulike aktørene kalles distribusjonsledd. Folk spør også hva er en distribusjonskanal? Distribusjonskanalen er veien et produkt tar fra produsent til forbruker. Vi beskriver distribusjonskanalen ved hjelp av hvor mange og hvilken type mellomledd som får produktene fram til kunden.

Hva må en bedrift ta stilling til når den skal velge distribusjonsstrategi?

Bedriften må ta stilling til selektiv, intensiv og eksklusiv distribusjonsstrategier. Hva er en frivillig kjede? Frivillig kjede er en samarbeidsform innenfor detaljhandel der man står fritt til å melde seg inn eller ut av kjeden. Medlemskapet gir samarbeidsfordeler innenfor innkjøp, salgsarbeid, markedsføring, personalopplæring, budsjettstyring med mer.

I forhold til dette, hva er en kommisjonær kjede?

Daglig leder er ikke ansatt i kjeden, men er selvstendig næringsdrivende. Vedkommende får en fast prosentandel av inntjeningen. Et eksempel på en kommisjonærkjede er Burger King, som eies av King Food AS. Selskapet tilbyr både franchising og drift som kommisjonær av Burger King-restaurantene. Hva menes med Distribusjonsgrad? Valg av distribusjonsgrad dreier seg om hvor lett tilgjengelig produktene skal være. Vi kan skille mellom intensiv, selektiv og eksklusiv distribusjon.

Hva er kjedesamarbeid?

Med kjedesamarbeid menes: Når to eller flere selvstendige selskaper inngår et samarbeid for å oppnå stordriftsfordeler og økt konkurransekraft gjennom å markedsføre og/eller drive under ett felles merke. Dessuten, hva er forskjellen på grossist og detaljist? I prinsippet fordeler en grossist et større vareparti til detaljister. Detaljistene selger videre til forbrukere som kun behøver få enheter av varen. En detaljist kan henvende seg til én grossist istedenfor mange produsenter/importører.

Hva er Kanalmedlemmer?

Kanalmedlemmer er bedrifter som får produktene frem til kunden. Distribusjonsveien kan sammenlignes med en kanal, der produktet skipes fra startsted til endestasjonen. Kanalmedlemmer er grossister, agenter, detaljister og kommisjonærer.

By Donelson

Hva er Gravidforsikring? :: Hvor mange krigsfly har Norge?
Nyttige lenker