Hjem > H > Hva Er Et Geometrisk Mønster?

Hva er et geometrisk mønster?

Geometriske mønstre har geometriske figurer (firkanter, trekanter og sirkler). Organiske mønstre (figurer fra dyre- eller planteriket) har oftere avrundede former. En figur er symmetrisk når den ene halvdelen av figuren er som et speilbilde av den andre. En parallellforskyvning er bestemt ved en retning og en avstand.

Les mer

Derav, hvordan regne ut areal?

En firkant med fire vinkelrette (90 grader) hjørner er enten et rektangel eller et kvadrat (fire like lange sider). Arealet til en slik figur blir bredden ganger høyden. Eksempel: Fotoet på et pass har formen av et rektangel med bredden 3 cm og høyden 4 cm. Arealet av bildet blir 3 ganger 4 = 12cm2 (kvadratcentimeter). Også, hva er en trekant? En trekant der alle sidene er like lange, kalles likesidet. En trekant der to av sidene er like lange, kalles likebeint. En trekant der en av vinklene er rett, altså 90◦, kalles rettvinklet. Den motstående siden til den rette vinkelen kalles hypotenusen, mens de to andre er kateter.

I forhold til dette, hva er et areal?

Areal er en matematisk betegnelse som angir hvor stor en flate er. Areal kalles også flateinnhold. Hva kalles et polygon med tolv sider? I geometri er en dodekagon en polygon med tolv sider og tolv vinkler.

Angående dette, hva er navnet på flatene til en kube?

Grunnflaten (rød i figuren)og tilsvarene identiske flate på toppen kalles endeflater. Flatene mellom endeflatene kalles sideflater. Hvor mange sideflater har et trekantet prisme? Det trekantede prisme er en polyhedron med to parallelle sider som er trekanter, kalt baser, sammenføyd av tre sideflater som er parallellogrammer.

Tilsvarende, hvor mange sideflater har en terning?

En kube eller terning er et tredimensjonalt romlegeme som begrenses av seks kvadratiske sider hvor tre møtes i hvert hjørne. Kuben kan også bli kalt et regulært heksaeder og er en av de fem platonske legemene. Tilsvarende, hvem oppfant geometri? Greske matematikere arvet kunnskap fra Egypt, og Aristoteles ga egypterne æren for å ha «oppfunnet» geometrien.

Så, hva inngår i fagfeltet geometri?

Geometri er en gren av matematikken som opprinnelig omhandlet romstørrelser, det vil si punkter, linjer, kurver, flater og legemer, og deres beliggenhet, form og størrelse.

By Henning Marley

Hvor mange krigsfly har Norge? :: Hva heter en 3D kvadrat?
Nyttige lenker