Hjem > H > Hva Er En Geometrisk Form?

Hva er en geometrisk form?

Geometri (fra gresk «γεωμετρία»; geo- «jord»,-metria «måling») er en gren innen matematikken som er opptatt av spørsmål om form, størrelse, relative plasseringer av figurer og egenskapene til verdensrommet. En matematiker som arbeider innen geometri kalles en geometer.

Les mer

Hvem oppfant geometri?

Greske matematikere arvet kunnskap fra Egypt, og Aristoteles ga egypterne æren for å ha «oppfunnet» geometrien. Hva heter geometriske figurer? Polygoner: n-kanter. Du bør kjenne forskjellige typer trekanter og firkanter og de regulære n-kantene. Trekanter: Likesidet, likebenet, rettvinklet. Firkanter: kvadrat, rektangel, parallellogram (, rombe, trapes).

Hva heter en tredimensjonal rektangel?

I en kube er bredde, høyde og dybde den samme. En kube er et prisme. Grunnflaten og toppflaten i et prisme kalles endeflater. Hva er en trekant? En trekant der alle sidene er like lange, kalles likesidet. En trekant der to av sidene er like lange, kalles likebeint. En trekant der en av vinklene er rett, altså 90◦, kalles rettvinklet. Den motstående siden til den rette vinkelen kalles hypotenusen, mens de to andre er kateter.

Folk spør også hva er en todimensjonal figur?

2D eller todimensjonal innebærer at det finnes to dimensjoner på en flate; høyde og bredde, akkurat som en firkant. Ved hjelp av koordinatene x og y (to dimensjoner) kan vi finne frem på flaten. Todimensjonale objekter har ikke dybde, noe blant annet terninger har. Dessuten, hva er en organisk form? Organiske former er uregelmessige og asymmetriske og forbindes gjerne med former vi finner i naturen. De har ofte kurver og virker mer tilfeldige enn de geometriske. Det gjør dem mer interessante, men de skaper også mer uorden.

Så, hva er forskjellen mellom areal og omkrets?

Omkrets blir ofte av elever brukt synonymt med å måle hvor langt det er rundt en figur, noe som gir et godt bilde på hva det er. Omkrets måles i lengdeenheter mens areal måles i arealenheter i to dimensjoner som gir en flate. I mange lærebøker behandles areal og omkrets hver for seg. Hvem fant opp divisjon? Langdivisjon er en metode som ble først innført av indiske matematikere og gikk derfra videre til arabiske matematikere. Fra den arabiske verden kom metoden så til Europa, der den har vært kjent ihvertfall siden 1200-tallet. Metoden kalles gjerne for en algoritme.

Hvem fant ut matte?

Matematikk er en av de eldste vitenskapene vi har. De eldste matematiske skriftene er funnet fra oldtidens Mesopotamia fra ca 1800 f.Kr. og fra Egypt, ca 1300 f.Kr. Den pytagoreiske læresetning var kjent i Mesopotamia lenge før Pytagoras levde.

By Benoite Tejada

Hvilket land innførte et symbol for tallet null og når? :: Hvem har ansvar for vedlikehold av vei?
Nyttige lenker