Hjem > H > Hva Er Lengst Sør Av Tromsø Og Kautokeino?

Hva er lengst sør av Tromsø og Kautokeino?

Kautokeino i Finnmark ligger lenger sør enn Tromsø i Troms fylke.

Les mer

Dessuten, hva er verdens nordligste hovedstad?

TingStedLengde- og breddegrad
Hovedstad (i en uavhengig stat)Reykjavík, Island64°08′N 21°56′V
TettstedLongyearbyen, Svalbard, Norge78°13′N 15°33′Ø
Tettsted med over 5000 innbyggereTiksi, Russland71°39′N 128°48′Ø
Vedtok selv bystatus i 1996 før endring av kommuneloven. 2436 innbyggere.Honningsvåg, Norge70°58′N 25°58′V
Derav, hva er mest nord i norge? Nordkapp er Norges nordligste punkt. Hammerfest regnes av mange for å være verdens nordligste by. I Nord-Norge finner vi de eldste sporene etter mennesker i Norge.

Hvor mange grader nord ligger Oslo?

Oslo, Stockholm og Helsinki ligger alle på rundt 60 grader nord. Samtlige hovedsteder ligger i lavlandet (under 100 m), og har heller ikke fjell i umiddelbar nærhet. Dessuten, er nordkapp fastland? Fastland. Både Nordkapp og Knivskjelodden ligger på en øy – Magerøya. Om du ønsker å besøke Norges nordligste fastlandspunkt, må du i stedet dra til Kinnarodden på Nordkinn.

Hvor langt er Norge i luftlinje?

Fra Lindesnes fyr til Nordkapp er det omlag 1700 km i luftlinje. Hvor er lengst unna Norge? New Zealand er det lengste du kan komme unna Norge og landet blir derfor en eksotisk destinasjon i seg selv.

Følgelig, har dokka bystatus?

- Bystatus har aldri vært aktuelt, sier ordfører i Nordre Land Liv Solveig Alfstad. Nå håper hun at landsbystatusen skal gi både bolyst og god start på utvikling av Dokka som sentrum. Hva er verdens minste by? Den lille byen Hum i Kroatia er verdens minste by. Hum har bare 24 innbyggere, så normalt ville man vel sagt landsby, men Hum har faktisk alle funksjoner som kreves for å kunne kalle seg en ordentlig by, ifølge Guiness Book of World Records! Hum ligger i midten av Istria-halvøya i Kroatia.

Hvilken by er den minste med tanke på innbyggertall?

Med sine 600 innbyggere vil Son uten sidestykke bli landets minste by. I dag er Kolvereid i Nærøy kommune i Nord-Trøndelag, med 1552 innbyggere.

By Graces

Hvor mange fylker er det i Sørlandet? :: Hvor mange km er en nautisk mil?
Nyttige lenker