Hjem > H > Hva Er Wi-Fi Nettverk?

Hva er Wi-Fi nettverk?

Wifi er en metode som gjør det mulig å overføre data over et trådløst datanettverk. Datanettverket benytter radiobølger til å sende og motta data. Dermed kan du koble deg til et trådløst nettverk via en bærbar datamaskin, smarttelefon eller Ipad som er Wifi kompatible.

Les mer

Hvordan få Wi-Fi?

For å lage ditt eget Wi-Fi-nettverk, trenger du en trådløs ruter. Det er den som skal sørger for å sende Wi-Fi-signalene fra Internett-modemet ut i hele huset. Din Internett-leverandør (ISP) kan kanskje tilby deg en trådløs ruter for en liten månedlig avgift. Hvem leverer internett der jeg bor? Disse selskapene tilbyr bredbånd i Norge:

  • Altibox.
  • Breiband.no.
  • Canal Digital Kabel (Nå Telenor)
  • Eidsiva Bredbånd.
  • Get (Nå Telia)
  • GlobalConnect (Tidligere BroadNet)
  • HomeNet.
  • NextGenTel.

Hvem laget ARPANET?

Selv om ARPANET ble finansiert av det amerikanske forsvaret via Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) var det primært et sivilt nettverk. I forhold til dette, hvem eier internett? Det er ingen som eier internett. Det styres av mange aktører; brukere, teknologer, politikere, investorer, jurister m.m. Men har de like mye å si når noen er sterkere enn andre? Skal internett beholde sin posisjon som et globalt nettverk, må de mangfoldige aktørene bli enige om felles spilleregler.

Så, hvordan fungerer blåtann?

Bluetooth er en metode for trådløs datautveksling, altså sende et bilde, musikk osv., mellom to eller flere enheter. Dermed er en enhet senderen og den andre enheten er mottakeren. Denne datautvekslingen fungerer ved hjelp av radiobølger (2,4 – 2,485 GHz), dvs. Dessuten, hvordan skapes radiobølger? En radiobølge skapes når et elektron akselererer til en frekvens som ligger innenfor radiofrekvensdelen av det elektromagnetiske spekteret. Andre typer elektromagnetisk stråling, utenfor dem som berører kommunikasjonsradio, er gammastråler, røntgenstråler, infrarødt og ultrafiolett lys, og synlig lys.

Man kan også spørre hvordan dannes radiobølger?

En radiobølge blir laget når et elektron akselererer med en frekvens som ligger innenfor radiofrekvensdelen av det elektromagnetiske spekter. Når en radiobølge går gjennom en ledning, forårsaker denne en elektrisk spenning som kan bli omformet til lyd eller andre signaler som inneholder informasjon. Hva er Tversbølger? Transversalbølger er bølger hvor svingningene foregår på tvers av bølgens forplantningsretning. Transversalbølger kalles også tversbølger.

Hva er et Bølgefenomen?

I en bølge er det selve forstyrrelsen som brer seg, ikke materialet. På denne siden kan du se flere spesielle egenskaper ved bølger.

By Liss

Hvem fant opp algebra? :: Hvem fant opp trådløs kommunikasjon?
Nyttige lenker