Hjem > H > Hvem Eier Apple Nå?

Hvem eier Apple nå?

Selskapet ble grunnlagt i 1976 som Apple Computer av Steve Jobs, Steve Wozniak og Ronald Wayne. Tim Cook ble utnevnt CEO (konsernsjef) etter Steve Jobs' død i oktober 2011. Arthur D. Levinson fra Google-eier Alphabet er styreleder siden 2011.

Les mer

Hvem oppfant Ipaden?

iPad er et nettbrett utviklet, designet og produsert av Apple. iPad er primært laget som en plattform for audiovisuell media, bøker, film, musikk, spill og internett. Den første iPad-modellen ble introdusert i USA 27. januar 2010 av daværende sjef for Apple Steve Jobs. Hva er Steve Jobs kjent for? Steve Jobs var en amerikansk IT-gründer og forretningsmann som grunnla Apple i 1976 sammen med Steve Wozniak. Jobs arbeidet i selskapet inntil han på midten av 1980-tallet måtte trekke seg som en følge av interne uenigheter om retningsvalget for selskapet.

Ta dette i betraktning, hvem har laget iphone?

iPhone er en smarttelefon med multimedia-funksjonalitet. Den designes og markedsføres av Apple i California og produseres i Kina. Telefonen ble første gang presentert av daværende administrerende direktør i Apple, Steve Jobs, under Macworld Conference & Expo 9. Og et annet spørsmål, hvor mye av apple eier norge? Det norske folk eier gjennom Oljefondet 0,71 prosent av selskapet, hvilket tilsvarer knapt 12,3 milliarder kroner. Dette tilsvarer rundt 6,5 millioner av selskapets 921 millioner aksjer. Selv om Apple har vært i vinden i 2010 med lansering av nye leserbrett, er det ikke her Oljefondet har tjent mest.

Hvor mye tjener Apple i året?

Selskapet er USAs største etter markedsverdi, og bikket nylig kortvarig en verdi på 3.000 milliarder dollar. Apple omtaler resultatet sitt for 2021 som «enestående», med tidenes omsetning på 365,8 milliarder dollar, som er opp 33 prosent fra året før. Driftsinntektene steg med 64 prosent til 108,9 milliarder dollar. Hvor gammel er iPaden min? - Gå til nettbrettinnstillingene, videre til "Generelt" og deretter til "Om". Bla ned til "Modell" og klikk en gang på modellnummeret som vises der.

Hvem tok over etter Steve Jobs?

24. august 2011 ble det kjent at Steve Jobs hadde sagt opp sin stilling som leder av Apple med umiddelbar virkning, og at Tim Cook overtok som konsernsjef, siden han mente han «ikke var i stand til å oppfylle sine forpliktelser og forventninger som sjef for Apple», grunnet sykdom. Hvem arvet Steve Jobs? Jobs kone, Laurene Powell Jobs, arvet sin manns formue, for det meste aksjer av Apple og Disney-aksjer. I dag, hun er verdt 18,8 milliarder dollar og gjør henne til 58th-rikeste person i verden og den sjette rikeste kvinnen på planeten. Men enken hans var ikke Jobs eneste overlevende slektning.

Og et annet spørsmål, hvor er steve jobs fra?

Steven Paul Jobs (fødd 24. februar 1955 i San Francisco, død 5. oktober 2011 i California) var ein amerikansk dataentreprenør og oppfinnar. Han var administrerande direktør for Apple Computer og administrerande direktør/styreleiar for Pixar Animation Studios.

By Salter Cogen

Når ble iPhone 13 lansert? :: Er jeg bosatt i Norge?
Nyttige lenker