Hjem > K > Kan Midgardsormen Drepe Tor?

Kan Midgardsormen drepe Tor?

Midgardsormen i ragnarok

Der møtes Tor og Midgardsormen til en siste og avgjørende duell. Tor dreper endelig Midgardsormen, men ingen av de to går seirende ut, for Tor blir truffet av Midgardsormens gift og klarer bare å gå ni skritt før han selv faller død om.

Les mer

Hva skjer med Midgardsormen under ragnarok?

Blant menneskene i Midgard starter ragnarok med en grusom krig, før det kommer en lang og fryktelig vinter. Når Midgard har gått under, tilintetgjør æser og jotner hverandre i et stort slag, og verden blir oppslukt i et flammehav. Samtidig er også ragnarok starten på en ny verden, hvor alt liv tar til på nytt. Derav, hvor lang er midgardsormen? Karakteristisk nok fikk den navnet Midgardsormen der den snor seg over Frøylandsvatnet. Brua er 2 meter bred og 230 meter lang og et flott skue. Vår tur starter fra Klepp stasjon. Vi følger Frøylandsvatnet i sørlig retning på godt opparbeidet turvei langs vatnet.

Angående dette, hva kan drepe tor med hammeren?

Under bryllupsfesten hos jotnene i Jotunheimen er det like før Tor røper seg når han forsyner seg så grådig av festmaten at han nesten spiser opp alt. Trym vil ha ett kyss av sin vakre brud, men Tor krever å få hammeren først. Da han får den, dreper han både Trym og alle jotnene i hallen. Og et annet spørsmål, hva drepte tor? Mens tordenen samlet seg i himmelen, viste Midgardsormen sin eter-pustende kjeft, og Tor brølte i triumf. Idet han hevet Mjølner til slag fikk Hyme nok og kappet fiskesnøret; Tor drepte Hyme rasende, og vasset i land.

Hvem fødte Midgardsormen?

Midgardsormen er avlet av Loke og Angerboda, og er bror til Fenrisulven og Hel. Den het opprinnelig Jormundgand (Jǫrmungandr, «den veldige staven»), men æsene kastet ham ut i havet som omkranser verden, fordi de ville ha mer kontroll over monstrene. Angående dette, hvor er midtgard? Midgard ligger utenfor Åsgard, mellom gudeheimen og jotneheimen. Midgard ligger i jordens midtre, Åsgard er plassert i sentrum av Midgard, og midt i Åsgard ligger en vidstrakt og herlige slette, Idavollen, hvor det i sentrum vokser det eviggrønne verdenstreet Yggdrasil.

Du kan også spørre hvordan fikk loke midgardsormen?

Odin kastet ormen i havet. Den vokste seg så stor at den til sist lå som en ring rundt hele jorden og bet seg selv i halen. Derfor fikk den navnet Midgardsormen. Hel ble kastet i Nivlheim, hvor hun skulle styre over ni verdener. Hvor er Åsgard? Åsgard ligger på Haltenbanken i Norskehavet, om lag 200 kilometer fra kysten av Trøndelag og 50 kilometer sør for Heidrun-feltet.

I forhold til dette, hva er en jette norrøn?

En jotun eller jotne (flertall jotner), også kalt turse, rimturse, jutul, jøtul og gyger (kvinnelig jotne), er en kjempemessig skapning i norrøn mytologi som holder til i Jotunheim, der borgen eller stedet Utgard ligger. Jotnene er i noen sammenhenger æsenes fiender, i andre sammenhenger æsenes seksualpartnere.

By Teevens Zimbelman

Hva er Hel? :: Hvorfor ble Karl Johan valgt til svensk tronfølger?
Nyttige lenker