Hjem > H > Hva Kan Drepe Tor Med Hammeren?

Hva kan drepe Tor med hammeren?

Under bryllupsfesten hos jotnene i Jotunheimen er det like før Tor røper seg når han forsyner seg så grådig av festmaten at han nesten spiser opp alt. Trym vil ha ett kyss av sin vakre brud, men Tor krever å få hammeren først. Da han får den, dreper han både Trym og alle jotnene i hallen.

Les mer

Hva heter de to ravnene til Odin?

Hugin og Munin er i den norrøne mytologien Odins to ravner. De følger ham overalt, og vagler seg på Odins skuldre når han sitter i høysetet, Lidskjalv i Valhall. Folk spør også hvor mange sønner har odin? Odins familie

Han er gift med Frigg, som er den mektigste gudinnen og har sønnen Balder sammen med henne. Med gudinnen Jord har han sønnen Tor. Med Rind fikk han Våle, og med Grid fikk han Vidar. Andre sønner er Ty, Brage og Hod.

Når Tor mistet hammeren sin?

Straks han har fått hammeren i fanget, tar han tak i den og svinger den over hodet. Trym blir så overrasket at han nesten besvimer. Men Tor gyver løs på de fæle jotnene, og ikke én av dem sparer han for sine hammerslag. Så reiser han hjem med sin hammer, og slik endte også denne historien godt for gudene i Åsgard. Så, hvem drepte balder? Den var for ung til at hun kunne kreve noen ed av den, mente hun. Loke hentet en misteltein, og bad Balders blinde bror Hod om å skyte den mot Balder, for å hedre ham. Hod gjorde som Loke sa, Loke hjalp ham å sikte, og Hod traff. Balder falt død om.

Følgelig, hvordan skapte odin og de andre gudene hav fjell trær og gress ifølge norrøn mytologi og hvordan skapte odin mennesket?

I Ginnungagap slikket Audhumbla frem Bure, far til Bor, som ble stamfar til æsene. Bors sønner, Odin, Vilje og Ve, drepte Yme og skapte verden av Ymes kropp. De skapte også menneskene av to trestammer de fant på stranden og gav liv. Har du en venn Håvamål? Håvamål består av 164 strofer. Hver strofe i det første avsnittet, det såkalte ordspråkdiktet, rommer et visdomsord eller en sentens om etikk og livssyn i eldre tider. Noen eksempler herfra er: Har du ein venn og trur vel om han, så gjest han ofte, for kratt gror til og gras blir høgt på vegen som ingen går.

Ta dette i betraktning, hvilken gud er far til frøy og frøya?

Frøya
Originalt navnFreyja
ForeldreNjord (far)
SøskenFrøy
MakeOd (Odin)
Følgelig, hvem er frøya gift med? Frøya (Freyja) er av vaneslekt, datter av Njord og søster til Frøy. Hun blir utlevert av vanene og opptatt i åsynjenes tall. Hun er gift med Od, men han drar bort fra henne til fremmede land. Ofte gråter hun over ham, og hennes tårer er av gull.

Hvor ligger Åsgard?

Åsgard ligger på Haltenbanken i Norskehavet, om lag 200 kilometer fra kysten av Trøndelag og 50 kilometer sør for Heidrun-feltet.

By Mackler

Hva er forskjell på PNG og JPG? :: Er Midgardsormen ond?
Nyttige lenker