Hjem > N > Når Går Det Mot Mørkere Tider?

Når går det mot mørkere tider?

Vintersolverv er dagen sola «snur tilbake», og inntreffer ifølge Wikipedia på formiddagen 21. desember.

Les mer

Følgelig, når er årets lyseste dag?

Sommersolverv inntreffer mellom 20. og 22. juni (norsk normaltid) på den nordlige halvkule. Grunnen til at datoen varierer er at et solår, som er tiden mellom hvert sommersolverv, ikke er nøyaktig like langt som et kalenderår. Når er solen på sitt laveste? Dagen i året hvor sola står høyest på himmelen ved middagstid kalles sommersolverv (20-22. Juni, Gemini-tvillingene) og dagen hvor den står lavest er vintersolverv (20-22. Desember, Sagittarius - skytten).

Når begynner dagene å bli lengre?

SOLEN OG JORDA: Vintersolverv faller på 21. eller 22. desember på den nordlige halvkule. Dagene blir stadig kortere opp mot vintersolverv, og de blir lengre igjen etterpå. I forhold til dette, hvilken dag er den mørkeste dagen i året? Vintersolverv inntreffer hvert år den 21. eller 22. desember. Denne dagen står sola på sitt laveste over horisonten på den nordlige halvkulen, og vi må ta til takke med noen få timer dagslys.

Når går sola ned oktober?

1. september går solen ned 20.22 og 1. oktober kl. 18.51. Hva bestemmer vårjevndøgn? Vårjevndøgn er ett av to årlige jevndøgn hvor dag og natt er like lange, og inntreffer 20. eller 21. mars hvert år. Vårjevndøgnspunktet inntreffer når Solen i sin bane (ekliptikken) krysser himmelekvator fra sør til nord.

Hva betyr ordet vårjevndøgn?

Den dagen om våren hvor solen står i senit ved ekvator. Hva betyr høstjevndøgn? Høstjevndøgn faller på 22. eller 23. september hvert år. Da befinner Sola seg i høstjevndøgnspunktet, som er skjæringspunktet mellom solbanen (ekliptikken) og himmelens ekvator, og dag og natt er like lange.

Tilsvarende, hvor langt sør går mørketiden?

Blant de sydligste stedene som har virkelig mørketid er Røst på 67°31', hvor mørketiden varer fra 16. til 27. desember. Avstanden til polarsirkelen er 106 km.

By Ritz

Hva er alt knappen på Mac? :: Når snur sola vinter 2021?
Nyttige lenker