Hjem > N > Når Går Vi Mot Mørkere Tider?

Når går vi mot mørkere tider?

Tirsdag går vi mørkere tider i møte, når fenomenet sommersolverv oppstår på den nordlige halvkule. I Oslo vil dagen være 18 timer og 49 minutter og 56 sekunder. Ved vintersolverv, årets korteste dag, er dagen noen få timer lang.

Les mer

Når blir det mørkt i september?

1. september går solen ned 20.22 og 1. oktober kl. 18.51. Hvor lenge varer mørketiden? I denne perioden av året går Solens bane i sin helhet under horisonten, selv når den er på sitt høyeste (ca. midt på dagen). Mørketiden har kortest varighet ved polarsirklene, øker i lengde mot de respektive polene og er på sitt lengste på selve polpunktene, der varigheten er nesten seks måneder.

Hvor lang er dagen i dag?

Mens 21. desember ga drøye 5 timer og 54 minutter med dagslys, er vi oppe i drøye 6 timer og tre minutter ved nyttår. Og etter en måned, altså 21. januar 2022, har vi dagslys cirka i 7 timer og 10 minutter. Folk spør også når er dag og natt like lange? Vårjevndøgn er dag og natt like lange over hele verden. Da står solen rett over ekvator. Det samme gjentar seg om høsten når det er høstjevndøgn. På Nordpolen er det soloppgang bare en gang i året, det er rett før vårjevndøgn og så er det en solnedgang rett etter høstjevndøgn.

Når snur sola sommer 2022?

Sommersolverv i juni er den lengste dagen i året, og kalles også dagen “sola snur”. Sommersolverv er den lengste dagen i året. Det er det samme som tirsdag 21. juni 2022 kl. Og et annet spørsmål, når er solen på sitt laveste? Dagen i året hvor sola står høyest på himmelen ved middagstid kalles sommersolverv (20-22. Juni, Gemini-tvillingene) og dagen hvor den står lavest er vintersolverv (20-22. Desember, Sagittarius - skytten).

Hvor lang er mørketiden i Nord Norge?

Det varer noen uker. På Nordkapp er sola under horisonten i over to måneder, mens Tromsø har fenomenet i over seks uker. I Lofoten er mørketida kort, under fire uker. Fra Bodø og sørover har man faktisk sola selv midtvinters, så her lyser sola opp vinterlandskapene en liten stund midt på dagen. Hvor starter mørketiden? Mørketid på den nordlige halvkule starter på Nordpolen ved høstjevndøgn i september, da sola går ned. Deretter er det mørketid til sola står opp igjen rundt vårjevndøgn i mars, og det blir midnattssol i et halvt år til neste solnedgang.

Angående dette, når forsvinner solen i tromsø?

Midnattsol er den sommerlige ekvivalenten til mørketid - og i Tromsø går ikke sola under horisonten mellom 18. mai og 25. juli.

By Oakley Deister

Når snur sola sommer 2021? :: Når sluttet 6 dagers skole?
Nyttige lenker