Hjem > H > Hvorfor Bruke Https?

Hvorfor bruke HTTPS?

HTTPS står for Hypertext Transfer Protocol Secure og forteller deg - og alle andre - at trafikken til og fra nettsiden er kryptert med et sertifikat og dermed beskytter både brukere og eier av nettsiden for at noen skal kunne få tilgang til informasjonen som sendes til eller fra nettsiden.

Les mer

Hva er forskjellen mellom HTTP og HTTPS?

HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS) er en sikrere utgave av HTTP, hvor alt innhold som blir sendt og mottatt er kryptert. Dersom du for eksempel fyller ut et skjema med passord vil nettsiden være den eneste som kan lese dette. Dessuten, er https sikkert? HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS) forsikrer at besøkende har en sikker tilkobling til ditt nettsted. Ved å sikre din nettside med HTTPS, blir sensitiv informasjon slik som passord eller bankdetaljer beskyttet, og besøkende kan navigere seg rundt på din nettside helt trygt.

I forhold til dette, hvordan få https?

For å aktivere SSL (HTTPS) på en nettside, trenger du et SSL-sertifikat. Dette kan kjøpes her. Husk at du får gratis SSL-sertifikat med på kjøpet når du handler et webhotell hos oss! Hvilket port går HTTP over og hvilket port går HTTPS over? Svar: HTTP bruker TCP og har port 80 som standard. Bonusoppgave: Hvilken port er standard for kryptert (HTTPS) oppkobling? HTTPS har port 443 som standard.

Er denne nettbutikken trygg?

På en seriøs nettbutikk skal det være kontaktopplysninger og adresse på virksomheten – samt organisasjonsnummer. Har nettbutikken adresse i f. eks. Kina, eller en veldig generell adresse, skal dine alarmklokker ringe. Hvordan sjekke om nettsiden er sikker? Det første og letteste du må sjekke, er om nettsiden benytter HTTPS. HTTP står for Hypertext Transfer Protocol. Det er den protokollen som gjør at innholdet på nettsiden kan vises. I dag bruker de aller fleste nettsider imidlertid HTTPS – hvor S-en står for Secure.

Hvordan vite om nettsiden er trygg?

For å sjekke dette må man se at det angis HTTPS foran nettadressen til siden, eller at man har en grønn hengelås foran nettadressen. Det er imidlertid svært viktig å huske at HTTPS ikke sier noe om nettsiden du besøker. Det kan fortsatt være svindlere som opererer denne. Det kan også være at nettsiden er dårlig drevet. Hva betyr ikke sikker nettside? Kommer du til nettsiden og den viser som ikke sikker så betyr det at trafikken ikke er kryptert og usikker. Test deretter med https:// istedenfor http:// og se om siden fungerer fint uten feilmelding om sertifikatfeil. Fungerer siden fint så betyr det at du har ett gyldig TLS/SSL sertifikat installert.

Hvordan sjekke en nettbutikk?

En seriøs nettbutikk oppgir hvem de er. De har gjerne informasjon om hvor de holder til og et telefonnummer du kan nå dem på. Mange oppgir også firmanavnet og/eller organisasjonsnummeret sitt. Ifølge angrerettloven er det faktisk pålagt for å en norsk nettbutikk å oppgi adresse, e-post og organisasjonsnummer.

By Furie

Hvor handle klær på nett? :: Hvor kan man bruke alt i ett gavekort?
Nyttige lenker