Hjem > E > Er Elektrokonvertering Farlig?

Er Elektrokonvertering farlig?

Er det noen som får komplikasjoner ved elektrokonvertering? Mange får en lett hudforbrenning etterpå der hvor elektrodene var i kontakt huden, men den gir seg vanligvis i løpet av et døgns tid. Ellers er det svært sjelden med komplikasjoner til elektrokonvertering.

Les mer

Kan atrieflimmer forsvinne?

Vanligvis oppnås normal hjerterytme, men i enkelte tilfeller vil ikke atrieflimmeret forsvinne. Det kan da bli nødvendig med endring av medisiner. Behandling med elektrokonvertering gir nødvendigvis ingen varig effekt, atrieflimmeret kan komme tilbake etter kortere eller lengre tid. Folk spør også hva er forskjell på flutter og flimmer? Ved flimmer slår forkamrene uregelmessig med en frekvens på 350-480 slag per minutt, og hjertekamrene (atriene) kan ha en frekvens på opptil 200. Ved flutter er frekvensen i forkammeret noe langsommere, 250-350 per minutt, og rytmen er oftest helt regelmessig.

Hva utløser atrieflimmer?

Dårlig behandlet høyt blodtrykk er den hyppigste årsaken til at noen utvikler hjerteflimmer. Når blodtrykket over lang tid er for høyt strekkes hjertets forkamre, og denne økte diameteren i hjertekamrene disponerer for å utvikle hjerteflimmer. Også, hvor lenge varer hjerteflimmer? Anfallet kan variere fra et par minutter, til opptil et par dager. Mange vil etter hvert oppleve kronisk atrieflimmer. Hjerterytmen styres av elektriske signaler fra en pulsdanner (sinusknuten) i hjertet. Når man får atrieflimmer, mottar hjertemuskulaturen for mange signaler på en gang.

Tilsvarende, hvordan foregår elektrokonvertering?

Elektrokonvertering er en behandling for å få tilbake normal hjerterytme. Den foregår i narkose og ved hjelp av en hjertestarter vil du få et elektrisk støt gjennom brystet. Du merker ikke noe til dette. Vanligvis oppnås normal hjerterytme, men i enkelte tilfeller vil ikke atrieflimmeret forsvinne. Også, hva er symptomer på hjerteposebetennelse? Dersom det blir betennelse i hjerteposen, vil du kjenne dette som smerter i brystkassa. Smertene er ofte relativt skarpe, stikkende, og kan også stråle ut mot ryggen, nakken, skuldrene og venstre arm. Smerten kan variere med kropsstillingen. Likedan gjør det vondt når du hoster og puster dypt.

Kan man bli kvitt hjerteflimmer?

Behandling av hjerteflimmer

Det finnes medikamenter som kan stanse et anfall med hjerteflimmer. Det er også mulig å stanse hjerteflimmeranfallet med et kraftig strømstøt via hjertestarter. Et slik strømstøt påføres i narkose, da det ellers er svært smertefullt.
Hvordan bli kvitt atrieflimmer? Behandling av hjerterytmeforstyrrelsen atrieflimmer (antiarytmisk behandling) Det finnes to behandlingsmåter for å få hjerterytmen normal igjen (sinusrytme). Behandlingen omfatter rytmeregulerende legemidler eller elektrisk behandling. Blant legemidlene er flekainid, amiodaron og propafenon de mest vanlige.

Er atrieflimmer farlig?

Atrieflimmer i seg selv er ikke en farlig sykdom så lenge man får regulert hjertefrekvensen til et akseptabelt nivå. Det som kan være farlig, er særlig risikoen for blodpropp. Derfor er det hos mange anbefalt å bruke blodfortynnende medikamenter, selv om disse også medfører risiko.

By Quirk

Hva betyr flutter? :: Hvor mye er det vanlig å betale i innboforsikring?
Nyttige lenker