Hjem > H > Hvorfor Destillerer Vi Råolje?

Hvorfor destillerer vi råolje?

I USA har behovet for lettere oljeprodukter (særlig bensin) vært langt større. For å oppnå balanse mellom tilførsel og etterspørsel blir derfor de tyngre fraksjonene av råoljen spaltet i såkalte crackere. Dette er nå vanlig også i Europa.

Les mer

Hvordan fungerer en destillasjonstårn?

De stoffene som ikke er i gasstilstand, blir tatt ut av tungoljen i bunnen av destillasjonstårnet. Stoffene som er i gasstilstand, stiger i destillasjonstårnet. Temperaturen avtar gradvis oppover. Jo lavere kokepunktet er, desto høyre opp i tårnet kommer stoffet før det kondenserer og blir tappet av på siden av tårnet. Folk spør også hva betyr det å raffinere oljen? Et oljeraffineri er et industrielt prosessanlegg som omdanner råolje til ulike kvaliteter av petroleum. Raffineringen foregår ved partiell destillasjon der de ulike fraksjonene tas ut ved bestemte temperaturer.

Hva består råolje av?

Råolje er per definisjon et fossilt brensel som ble dannet av plante- og dyrematerialer for flere millioner år siden. Råoljen består av organiske forbindelser bygd opp av hydrogen- og karbonatomer og betegnes av den grunn ofte som hydrokarbon. Råoljen inneholder også små mengder oksygen, nitrogen og svovel. Man kan også spørre hva kan lages av olje? Oljeenergiprodukter

  • Drivstofftyper. Bilbensin. Autodiesel. Marine gassoljer.
  • Fyringsprodukter. Propan og butan (LPG) Fyringsparafin. Lett fyringsolje. Tung fyringsolje. Tungdestillat.

Og et annet spørsmål, hva blir det meste av råoljen brukt til?

Oljen går ved oppvarming over til gass som fortettes igjen ved forskjellige temperaturer til blant annet bensin, parafin, diesel, fyringsoljer, koks eller svovel. De vanligste formålen for olje- og gassprodukter er transporter og oppvarming. Gass brukes også ofte i gasskraftverk. Du kan også spørre korleis kan dei ulike komponentane i råolje skiljast frå kvarandre? I et destillasjonstårn skilles komponentene med forskjellige kokepunkt fra hverandre. Oljen går ved oppvarming over til gass som fortettes igjen ved forskjellige temperaturer til blant annet bensin, parafin, diesel, fyringsoljer, koks eller svovel.

Deretter, hva bestemmer konsistensen på en oljefraksjon?

Hva bestemmer konsistensen på en oljefraksjon? Antallet karboner i kjeden; hvor lang karbonkjeden er. Jo flere karboner, jo mer tyktflytende blir oljefraksjonen og jo høyere kokepunkt får denne fraksjonen. Ta dette i betraktning, hvor produseres bensin? Raffineriet på Slagentangen omformer råolje, hovedsakelig fra Nordsjøen, til blant annet bensin. Slagentangen-raffineriet har en prosesseringskapasitet på 6 millioner tonn råolje per år. ExxonMobil har en markedsandel på rundt 20 prosent av det totale salget av oljeprodukter i Norge.

Dessuten, er olje et grunnstoff?

Råolje er en meget kompleks blanding av et stort antall kjemiske forbindelser, og sammensetningen varierer fra felt til felt. Årsaken er at de forskjellige hydrokarboner foreligger i flere isomere former: De kjemisk enkleste forbindelsene i råolje er alkanene.

By Nasya

Hvordan lages diesel og bensin? :: Hva er åpent i Gamlebyen Fredrikstad?
Nyttige lenker