Hjem > H > Hva Betyr Underfrankert Sending?

Hva betyr Underfrankert sending?

— Underfrankerte sendinger har et stempel eller en etikett påført på sendingen på to ganger fem centimeter.

Les mer

Folk spør også hvor mye koster et frimerke i dag?

frimerke

Vekt inntilInntil 2 cm tykk2–7 cm tykk
50 g25,–55,–
100 g28,–55,–
350 g46,–55,–
I forhold til dette, når må man ha frimerke? Du kan bruke frimerker på brev opptil to kilo. Prisen beregnes etter hvilken størrelse og vekt sendingen din har. For brev som er mer enn 35,3 cm langt eller mer enn 25 cm bredt; bruk pristabell for mer enn 7 cm tykk.

Så, hvordan fungerer frimerker?

Frimerket har en bildeside som også viser merkets pålydende verdi og en limside som festes til sendingen med lim som fuktes eller som er selvklebende. Før operatøren viderebefordrer sendinger som er frankert med frimerker, anulleres frimerket med et stempel, oftest med sted og dato, for å forhindre gjenbruk. Hva er manglende porto? Dersom en sending mangler eller har for lite porto, må avsender betale manglende porto og en tilleggsavgift. Kjenner vi ikke til avsenderen, er det mottakeren som må betale; 61,– kroner for faktura og 12,– kroner per brev. For å finne rett porto, se priser på pakker og brev.

Hva betyr det at adressaten betaler porto?

Avsender må betale manglende frankering og tilleggsavgift dersom postsendingen er underfrankert. Er avsender ukjent, kreves manglende frankering og tilleggsavgift opp fra adressaten. En postsending som har vært riktig utlevert og som innleveres for ny fremsending, skal det betales ny porto for. Deretter, hvordan finne ut verdi på frimerker? Slik går du frem:

  1. Du kan blant annet ta kontakt med en frimerkeklubb for å få en vurdering på verdien av frimerkesamlingen din.
  2. Det er smart å skaffe seg kunnskap om verdi på frimerker før du eventuelt velger å selge - slik at du unngår å bli lurt.

Hvor mye koster frakt i posten?

Vekt inntilPris på PostenPris på posten.no
10 kg297225
25 kg428344
35 kg547457
Håndteringstillegg*141141
Hvor kan jeg kjøpe frimerker? Du kan kjøpe frimerker i vår nettbutikk, på Posten eller på bensinstasjoner, kiosker, bokhandlere etc. Sett på frimerker, skriv på en digital kode eller klistre på en returlapp, bestill henting og legg det i din egen postkasse.

Er gamle frimerker gyldige?

Gamle frimerker kan fortsatt brukes.

By Barmen

Er digitalt frimerke billigere? :: Hva skjer om du ringer 911 i Norge?
Nyttige lenker