Hjem > K > Kan Alle Kjøre Taxi?

Kan alle kjøre taxi?

Det skal ikke lenger være noe tak på hvor mange løyver som kan tildeles i ett fylke. Det betyr at alle som oppfyller et sett med objektive vilkår vil få tildelt løyve.

Les mer

Så, hvor mye tjener en taxisjåfør i oslo?

– Vår lønn er basert på provisjon. Kjører vi mye en dag, tjener vi bra. Lønnen svinger opp og ned, men jeg tror 30 000 kroner er vanlig. Vi jobber da rundt 11 til 12 timer hver dag. Du kan også spørre hvor gammel må man være for å være taxisjåfør? Må være fylt 20 år. Må ha hatt førerkort i minimum 2 år sammenhengende. Har bestått teoriprøve og oppkjøring til drosjesjåførkompetanse hos Statens vegvesen – eller YSK for persontransport.

Hvor mye tjener en drosjeeier?

De aller fleste drosjeeierne i distriktet, 328 personer med bare et løyve, hadde en gjennomsnittlig ligningsinntekt på 473.400 kroner i fjor. Ifølge Statistisk sentralbyrå hadde personlig næringsdrivende en gjennomsnittlig bruttoinntekt på 572.000 kroner i fjor. Følgelig, hvordan bli drosjeeier? Når du har fått kjøreseddel kan du søke jobb hos en drosjeeier eller en taxisentral. Ulike taxisentral kan i tillegg ha ulike krav til kurs. Dersom du selv ønsker å starte en egen bedrift og eie egen taxi, må du søke om drosjeløyve.

Hva skal til for å få drosjeløyve?

Du må ha et foretak/firma for å søke. Det er daglig leder i foretaket/firmaet som kan søke om drosjeløyver. Et løyve koster 3400 kroner. Hvis foretaket ditt er registrert i et annet fylke, må du kontakte ditt fylke for å få riktig søknadsskjema. Man kan også spørre hvem er løyvepliktige? Løyvepliktige. Enhver som skal drive transport mot vederlag må ha løyve. Med ”drive” menes her all transport med unntak av det rent sporadiske. Det vil si at du som privatperson eller et idrettslag kan gjennomføre et transportoppdrag uten løyve når det kun er et enkeltstående tilfelle.

Dessuten, kan hvem som helst kjøre taxi?

Må være 20 år og ha hatt førerkort i minst to år sammenhengende. Må ha god helse. Må ha god vandel. Dessuten, hvordan bli taxisjåfør i oslo? Du som ønsker å begynne som taxisjåfør i Oslo Taxi, må gjennomføre et intervju, deretter er det et test- og kursprogram. Det er ulike krav til helt nye sjåfører og til sjåfører som tidligere har kjørt for Oslo Taxi. For å kjøre drosje generelt må du ha politiets kjøreseddel og gyldig førerkort.

Så, hvor mye tjener en bussjåfør i året?

Gjennomsnittlig årslønn for en bussjåfør i Norge er 452.000 kr, basert på tall fra Teknisk beregnings- utvalg. En helt fersk bussjåfør, uten ansiennitet eller fagbrev, har en grunnlønn på 381.000 kr1 i året før man beregner noen form for ulempetillegg eller eventuell overtidsgodtgjørelse.

By Parrish

Hvor mye tjener man som lærer? :: Hvordan bli sponset på Instagram?
Nyttige lenker