Hjem > H > Hva Bør Min Makspuls Være?

Hva bør min makspuls være?

–Den forteller noe om hvor mye kroppen din kan tåle. Det er en fordel å ha høy makspuls. Jo fortere hjertet slår, desto mer blod og oksygen tilføres muskulaturen, som igjen fører til at du klarer å prestere mer, forklarer Tjelta og legger til: –At makspulsen går ned med alderen ses på som en sikring.

Les mer

Du kan også spørre hvordan finne ut hva makspulsen er?

Den internasjonalt mest brukte metoden for å beregne makspuls har vært slik: 220 minus alder. Forskere ved NTNI har utviklet en ny formel som de mener er mye mer nøyaktig. Da tar du utgangspunkt i tallet 211. Så tar du din alder og multipliserer med 0,64, og trekker dette fra 211. Du kan også spørre hvor høy makspuls kan man ha? Din maksimale hjertefrekvens er omtrent 220 minus alderen din (220-alder). I alderskategorien nærmest din, les for å finne dine hjertefrekvenser. Målpulsen under aktiviteter med moderat intensitet er omtrent 50-70% av maksimal hjertefrekvens, mens den under hard, fysisk aktivitet er omtrent 70-85% av makspuls.

Hva er høy puls under trening?

Du får for eksempel mest effekt av løpeturen din dersom du har en puls på 65 til 80 prosent av makspuls (jo nærmere 80 du holder deg gjennom økten jo bedre), mens du får mest ut av intervalltreningen hvis du holder pulsen på 85 til 90 prosent av makspuls under intervallene. Hva er bra Pulsfall? Mindre enn 12 slag: Unormalt lavt. 12 – 20 slag: Utrent til middels trent. Du bør fokusere på å trene mer. 20 – 30 slag: Du er i god fysisk form.

Er 40 i puls farlig?

Selv om en puls under 60 slag per minutt i hvile defineres som bradykardi, betyr ikke en lav hvilepuls at noe er galt. Hvis du er i god form, kan hjertet ditt klare å pumpe tilstrekkelige mengder med blod med færre enn 60 slag per minutt i hvile. Kommer ikke opp i makspuls? Makspuls er per definisjon ikke trenbar (3). I det utsagnet ligger det at du ikke kan trene deg til en høyere eller lavere makspuls. Den maksimale hjertefrekvensen påvirkes lite eller ingenting av trening, men reduseres med alder med om lag 0.5-1 slag/min per år.

Hvilken sone skal man trene i?

Sone 1: 60–72,5 % (114–138 ved makspuls 190) Sone 1 er den laveste intensiteten i skalaen for utholdenhetstrening. Trening i denne sonen er rolig langkjøring og du forbrenner hovedsakelig fett. Du bør trene i sone 1 dersom du har trent hardt dagen før eller har planlagt en hard økt dagen etter. Du kan også spørre hvilken pulssone? Når du kjenner din makspuls så kan du bruke det tallet til å finne dine pulssoner. Pulssone 1 ligger mellom 55% og 72% av din maksimale puls. Hvis din maksimale puls er 195 så vil din pulssone 1 ligge mellom 107 og 140. Å trene i intensitetssone 1 skal oppleves som veldig lett.

Og et annet spørsmål, er 200 i puls farlig?

– Ofte blir man mer inaktiv med alderen, så hvilepulsen øker. Og makspulsen går ned; en 20-åring vil ha en forventet makspuls på cirka 200, mens en 60-åring vil ha en makspuls på rundt 160. Men hvis du ikke er godt trent, og har puls under 60 kan det være et tegn på bradykardi – unormal lav puls. Oppsøk lege.

By Leopoldeen Knipping

Er det farlig å ha 200 i puls? :: Hvordan vaske dører?
Nyttige lenker