Hjem > H > Hva Er Syntetisk Vaskemiddel?

Hva er syntetisk vaskemiddel?

Syntetiske vaskemidler (tensider)

Tensidene nedsetter vannets overflatespenning, løser opp og finfordeler smuss og holder det svevende. Dagens vaskemidler inneholder tensider som er fremstilt av fett eller produkter fra petrokjemisk industri. Tensider felles ikke ut i hardt vann og løser fett bedre enn såpe.

Les mer

Hva er forskjellen på bomull og syntetisk?

Bomull blir lettere skittent og er vanskeligere å rengjøre. Syntetiske fibre blir lettere skittent og lukter fortere, men er lettere å få rene. Derav, skal man bruke tøymykner på treningsklær? Visste du at treningstøy helst bør slippe det? Det er mange fordeler ved bruk av tøymykner på mange typer klær. Det sier vaske- og rengjøringsekspert i Orkla, Malin Skaar. Blant annet bidrar tøymykner til å bevare farge og fasong, samt redusere statisk elektrisitet og gjøre tøye mykere.

Tilsvarende, kan man bruke tøymykner på treningsklær?

Vi starter med noen gode huskeregler:

Vask treningstøy så fort som mulig etter bruk for å unngå vond og sur lukt. Bruk riktig vaskemiddel som tar vare på materialene. Unngå bruk av tøymykner/skyllemiddel når du vasker treningstøy som har pustende, vannavstøtende eller teknisk membranmateriale.
Også, kan man bruke tøymykner på treningstøy? Ofte finner du treningstøy i mikrofiber som lycra, polyester og polyamid. Her anbefales ikke bruk av tøymykner. Derimot kan det fint brukes på alt av fritids- og treningstøy i bomull og ull som for eksempel bomulls t-skjorter, sokker, sportsboxere, ulltøy og så videre.

Hva kan skyllemiddel brukes til?

Tøymykner, eller skyllemiddel som det også heter, smører fibrene i klærne dine i vaskemaskinen – på samme måte som balsam pleier håret ditt. Det beskytter tøyet mot slitasje og gjør at klærne holder bedre på farge og fasong. Hva er treningstøy laget av? Mesteparten av treningsklær er laget av virgin polyester eller nylon. Ofte blir disse stoffene regnet som de mest brukervennlige for treningsutøveren fordi stoffet ofte er fuktavvistende, veldig elastisk, meget god holdbarhet, slitesterkt og et hav av ulike design.

Tilsvarende, hva kan vaskes på 60 grader?

For en hygienisk vask er det ofte nødvendig med 60 grader. Denne vasketemperaturen finner vi gjerne i vaskeanvisningen på undertøy, sokker, håndklær, sengetøy og babyklær. Dyner bør også vaskes på 60 grader da denne temperaturen kan drepe sengemidd. Følgelig, hvordan få bort svettelukt fra klær? Eddik – du kan bruke eddik på omtrent samme måte som natron. Putt det i vaskemaskinen sammen med vaskemiddelet ditt, eller bløtlegg de stinkende klærne dine over natten i en blanding av tre deler vann til en del eddik, før vask. Husk: Bland aldri eddik og blekemiddel. De kan reagere og lage klorgass, som er giftig.

Angående dette, hvordan fjerne lukt fra møbler?

Gamle møbler, som for eksempel skrivebord eller garderobeskap, kan ofte få en litt stram og muggen lukt gjennom årene. Her kan også eddik gjøre. Sett noen små boller med eddik i skuffene, la det stå i minst én natt, og den emne lukten vil bli borte.

By Kenward Hussein

Hva skal man vaske veggene med før maling? :: Hva kan treningstøy vaskes med?
Nyttige lenker