Hjem > H > Hva Kan Treningstøy Vaskes Med?

Hva kan treningstøy vaskes med?

Eliassen Neksum har følgende fem tips for riktig vedlikehold av treningstøy:

  • Ikke la tøyet ligge lenge før vask. Vask så fort som mulig etter trening.
  • Ikke bruk tøymykner.
  • Vask på høy temperatur.
  • Bruk såpe som er tilpasset tøyet.
  • Bruk vaskemaskinens tilpassede programmer.

Les mer

Hvor ofte vaske treningstights?

Så lenge det ikke lukter vondt

Hun påpeker at hvis du har løpt og blitt svett i syntetiske klær, bør det trolig vaskes med én gang fordi dette stoffet utvikler fort vond lukt. Har du derimot løpt i ull vil det mest sannsynlig ikke være nødvendig.
Hva er syntetisk vask? På dette programmet kan du vaske syntetiske klær, selvfølgelig, men også strykefrie skjorter og bluser. Syntetisk-programmet betyr ofte at plaggene ikke sentrifugeres ved full hastighet, slik at de ikke krøller seg så lett.

Også, hvordan vaske treningstights?

Bruk et mildt vaskemiddel uten blekemiddel og et vaskeprogram for ull/silke/treningstøy. Ikke bruk tøymykner – dette ødelegger stoffets tekniske egenskaper. Heng tightsen til tørk etter vask – aldri bruk tørketrommelen! Ta dette i betraktning, kan man vaske treningstøy med vanlig tøy? Når man trener svetter man jo mye mer enn ellers, så det er viktig å vaske treningstøyet riktig for å unngå at det skal bli dårlig lukt fra klærne. Om du vasker treningstøy sammen med vanlig tøy er det nemlig en grei sjanse for at det over tid vil lukte litt surt av klærne.

Og et annet spørsmål, hvorfor bruke treningstøy?

Riktige og behagelige treningsklær er spesielt viktig når du driver kondisjonskrevende aktiviteter, hvor du får høy puls og svetter mye. Det kan for eksempel være sykling, løping, langrenn, roing og stavgang. Når du trener styrke, yoga eller for eksempel pilates, trenger ikke klærne å sitte like stramt. Så, hvor mange grader skal man vaske treningstøy på? – Ved vask av treningstøy anbefales det å følge vaskeanvisningen på plagget, og ikke vaske det over 40 grader. Unngå maksimal sentrifugering og bruk av tørketrommel, er rådet fra Heidi Hoff i Stormberg, et råd som støttes av de fleste treningstøyprodusentene vi i DinSide har vært i kontakt med.

Derav, hvordan bli kvitt lukt i treningstøy?

Mange tipser om å bruke litt eddik som skyllemiddel for å fjerne den sure lukta fra klærne. Personlig trener Kaja Borg bruker også eddik for å fjerne vondt lukt fra treningstøyet. Legg klær som lukter vondt i vann med eddik over natta, og vask plagget i vaskemaskin med vanlig vaskemiddel etterpå, er rådet hennes. Så, hvor ofte bør man vaske klær? Treningstøy: Vaskes etter hver gang de har blitt brukt. Hvitt tøy og silke: Vaskes etter hver gang de har blitt brukt. Dresskjorter: Vaskes etter å ha blitt brukt 1-2 ganger. Bluser: Vaskes etter å ha blitt brukt 1-2 ganger.

Deretter, hva er syntetisk stoff?

Syntetiske tekstilfibre er kunstige fibre som fremstilles med råolje som viktigste råstoff. Den kjemiske oppbygningen legges til grunn for en inndeling av fibrene i forskjellige typer. De mest kjente er polyamid, polyester, akryl, elastan og polypropylen. Mindre kjente er modakryl, polyetylen og polyklorid.

By Calli

Hva er syntetisk vaskemiddel? :: Hvordan fjerne grønske på betong?
Nyttige lenker