Hjem > H > Hva Er Karmaloven I Buddhismen?

Hva er Karmaloven i buddhismen?

Karmaloven gjelder alle levende vesener. Enhver handling med intensjon fører til karma. Det er altså ikke handlingen i seg selv, men impulsen eller intensjonen før handlingen, som produserer karma. Å tråkke på en snegle ved et uhell gir eksempelvis ikke dårlig karma ifølge buddhismen, fordi handlingen ikke var villet.

Les mer

Angående dette, hvordan oppnår buddhistene nirvana?

For å lære korrekt meditasjon må en følge den åttedelte veien – som er Buddhas manual for å realisere nirvana. For å oppnå nirvana må en buddhist trene seg i visdom, etikk og meditasjon. Meditasjonsdelen av den åttedelte veien er rett anstrengelse, rett oppmerksomhet og rett konsentrasjon. Er det nirvana i hinduismen? Nirvana er eit omgrep frå hinduismen og buddhismen som tyder lausriving frå livssyklusen. I buddhismen blir det også kalla nibbana og i hinduismen og djainismen moksja. Å oppnå nirvana blir i desse religionane sett på som det høgaste målet for sjela. Denne religionsartikkelen er ei spire.

Følgelig, hva betyr riktig anskuelse?

Anskuelse er det å forestille seg noe. Anskuelse kan også bety en persons samlede meninger om bestemte problemer, for eksempel livsanskuelse eller verdensanskuelse. Innen filosofi og psykologi brukes begrepet litt annerledes. En anskuelse er en oppfattelse eller en forestilling fremkalt umiddelbart, uten refleksjon. Hvor og når brukes Dharmahjulet? Dharmahjulet (sanskrit IAST dharmacakra, pali dhammacakka) er eitt av åtte lukkebringande symbol (asjtamangala) i fleire indiske religionar som buddhismen, djainismen og hinduismen. Det har vore eit symbol på dharma ('loven' eller 'vegen'), læra til Gautama Buddha om vegen til nirvana, sidan tidleg buddhisme.

Dessuten, hvilke regler er viktige for en buddhist?

Buddha ga råd og veiledning om hvordan leve. 5 LEVEREGLER: • Ikke skade/drepe noe levende • Ikke stjele/ta noe • Ikke være seksuelt utro eller misbruke noen seksuelt • Ikke lyve • Ikke drikke alkohol eller bruke narkotika. Folk spør også hvordan er kvinnesynet i buddhismen? Likestilling og kvinnesyn. I Buddhistiske samfunn blir det ikke sett på en fordel å være kvinne. Men det er ingen enorm bakdel heller. Kvinner og menn blir sett på som omtrent like, menn allikevel har menn visse fordeler kvinnen ikke har.

Hva menes med at de tre juvelene er grunnlaget for buddhismen?

De tre juvelene, eller tilfluktsformelen, viser til den vei et menneske går for å nå det endelige mål nirvana. Denne vei/metode har alle buddhister felles: å først interessere seg for Buddha; siden går videre til hans lære; og til sist søker man seg til en munke- eller nonneforsamling for praktisk å utføre læren. Du kan også spørre hva er theravada? Theravada er den eneste gjenlevende skolen av de eldste buddhist-skolene som oppstod i India på 200-tallet f.Kr. Den vektlegger at bare de som dedikerer seg fullstendig til etisk trening, meditasjon og klosterliv, kan nå det endelige målet, som er nirvana. Dette regnes som ekstremt vanskelig, selv for munker og nonner.

Angående dette, hvor levde siddhartha?

Under jorda i pilegrimsstedet Lumbini i Nepal ligger antagelig restene etter en Buddha-helligdom fra samme århundre som den første buddhaen levde. Lumbini i Nepal har lenge vært et viktig sted for buddhistene. Det var nemlig her prins Siddharta Gautama – som senere ble selveste Buddha – skal ha blitt født i 563 f. Kr.

By Forlini

Hva gjør man med gamle SIM-kort? :: Hvor kommer man etter nirvana?
Nyttige lenker