Hjem > H > Hva Er Et Sosialdemokrati?

Hva er et sosialdemokrati?

Med bakgrunn i ideen om individets frihet innenfor fellesskapets rammer, anser sosialdemokratiet en demokratisk styrt markedsøkonomi med relativt høy grad av offentlig kontroll som den det beste verktøyet for å sikre enkeltmenneskene frihet i sine egne liv.

Les mer

Hva vil det si å være sosialist?

Sosialisme (fra latin socius – følgesvenn, kamerat) er en politisk ideologi som ønsker at produksjonsmidlene er eid av et fellesskap, enten gjennom det offentlige, staten eller samvirker (eller en kombinasjon av disse). Hvilke typer religionskritikk har vi? Det kan være to typer religionskritikk. Den ene er kritikk av religion som sådan og som fenomen i samfunnet, mens den andre handler om kritikk av enkelte aspekter og ideer i praksis. – Kritikk er betimelig når religion er på kollisjonskurs med samfunnets normer og den norske skoles verdigrunnlag, sier Schanke.

Hva mener de troende om religionskritikk?

Det er tid for religionsdialog og møter mellom troende mennesker med ulik kulturell og religiøs bakgrunn. Men disse møtene er ikke og skal ikke være kritikkløse. En god religionsdialog inneholder både selvkritikk og muligheter for kritikk av den andres posisjoner. Så, hva er en religionskritikk? Religionskritikk er kritikk av religion og religionens praksiser. Religionskritikk kan være: Kritikk av en religions syn på livet, som ideen om at livet her og nå er en kvalifiseringsetappe til livet etter døden. Kritikk av en tradisjon, som barneekteskap eller rituell omskjæring.

Man kan også spørre hva mener marx med klassekamp?

Klassekamp, brukes innen marxistisk teori om den antatt uforsonlige striden mellom sosiale klasser. Striden påstås å være uforsonlig fordi den springer ut av klassenes ulike forhold til produksjonsmidlene. Hva var den første kommunistiske internasjonalen? Den internasjonale arbeidersammenslutningen, senere kalt Den første internasjonale ble stiftet på en kongress i London 28. september 1864 etter initiativ fra franske og engelske arbeidere.

Hva vil det si å være materialistisk?

Materialisme er en monistisk filosofisk retning som hevder at materien, som menneskene kan erfare gjennom sine sanser og utforske gjennom vitenskapelige undersøkelser, er det eneste som eksisterer. Man kan også spørre hva er produksjonsmåte? produksjonsprosessen, som er summen av de manipuleringer som er nødvendige for å benytte produktivkreftene.

Derav, hva betyr det å bli fremmedgjort?

Fremmedgjøring er en prosess som fører til at verden på en uønsket måte framstår som fremmed for mennesket. Begrepet opprinnelse tilskrives gjerne Hegel-eleven Ludwig Feuerbach, som skal ha vært den første til å bruke ordet fremmedgjøring (på tysk: "Entfremdung") i moderne betydning.

By Ashmead Queros

Hva gjorde Knud Knudsen for å fornorske dansk skriftspråk? :: Hva gikk marxisme ut på?
Nyttige lenker