Hjem > H > Hva Betyr Tall På Bolter?

Hva betyr tall på bolter?

Et eksempel: tar vi utgangspunkt i en 8.8-kvalitet - forteller det første 8-tallet hvilket materiale selve bolten er fremstillet av og at den har en bruddstyrke på 800N/mm2. Det andre 8-tallet forteller at flytegrensen er 80% av bruddstyrken. Samme definisjon gjelder også for de øvrige stålkvaliter fra 4.6-12.9.

Les mer

Hva står M for i skruer?

Metriske gjenger deler vanligvis i grovgjenger (M) og fingjenger (som regel angitt M, men noen ganger angitt MF) hvor grovgjenger er det vanligste. M-betegnelsen for metriske skruer angir nominell storediameter (ytre diameter bolt) på gjengene målt i millimeter (f. eks. har en M6-skrue nominell storediameter på 6 mm). Hvordan finne riktig skrue? Skruen bør være dobbelt så lang som emnet du skal feste. Så må du også ta hensyn til diameteren på skruen. Er det stor belastning går du for en så stor diameter som mulig, uten at det sprekker opp. Bruker du en dobbeltgjenget skrue klarer den mye større belastning enn en enkeltgjenget.

Hva er forskjellen på syrefast og rustfritt?

Syrefast stål tilhører denne kategorien av rustfritt stål. En svært vanlig legering i denne kategorien er 18/8-stål (eller 18/10-stål) som er legert med 18 % krom og 8 % (10 %) nikkel. Angående dette, hvilke skruer til impregnert? Hvilke typer skruer finnes?

  • Belagte skruer er laget av herdet stål med en blankgalvanisert CorrSeal overflatebehandling, brukes til trykkimregnert virke og mindre terrasser i innenlandsklima.
  • Rustfrie skruer er laget av edelt metall som kan bøyes, mens galvaniserte er stivere og dermed knekker lettere.

Hva betyr m10?

Gjengemåla starter med en stor M etterfulgt av et tall. M betyr at gjengene er metriske, tallet viser til stordiameteren. Du kan også spørre hva betyr 8.8 på en skrue? Sylinderskruer med innvendig sekskant og pinneskruer skal merkes i fasthetsklassene 8.8, 9.8,10.9 og 12.9, fra og med nominell diameter M5. Merkingen består av to tall adskilt med et punktum. Det første tallet står for 1/100 av den nominelle strekkfastheten uttrykt i N/mm2. Det andre tallet er et forholdstall.

Så, hva betyr 8 8?

Betegnelsene 8/4 og 8/8 angir tykkelsen og lengden på bomullsgarn. Tallet foran bindestreken angir tykkelsen på bomullen garnet er laget av, mens tallet etter bindestreken angir hvor mange tråder - eller garnfibre - garnet er spunnet av. Hvem fant opp gjenger? Joseph Whitworths navn er for alltid forbundet med gjenger. Han var den første som gjennomførte en standardisert måte å lage gjenger på.

Også, hva er stigning på gjenger?

Stigningen mellom gjengene tilsvarer den avstanden gjengen stiger på én omdreining. Stigningen kan være konstant eller tiltagende (økende).

By Strohbehn Fariss

Hva betyr A2 på skruer? :: Hvorfor oppstår Multietnolekt?
Nyttige lenker