Hjem > H > Hva Dekker Garanti På Bruktbil?

Hva dekker garanti på bruktbil?

Du har krav på å få garantivilkårene utlevert. Vanligvis medfører en gitt garanti at man som forbruker, får rett til å få en kostnadsfri utbedring av feil og mangler innenfor garantitiden, gitt at feilen eller mangelen som oppstår dekkes av garantiens innhold.

Les mer

Hva koster bruktbilgaranti?

Dette koster det

- Forutsetter NAF-medlemskap til kroner 485 kroner. - Forutsetter NAF-test til 1600 kroner. - Hvis bilen klarer testen koster garantien 890 kroner. - Forbehold i garantien om feil funnet på test.
Når gjelder bruktbilgaranti? Bruktbilgaranti - gjelder fra dagen du kjøper bilen

I motsetning til fabrikkgaranti og nybilgaranti begynner denne garantien å løpe fra datoen du får bilen utlevert. Slike garantier er ofte en del kortere enn nybilgarantiene, f. eks: 12 måneder eller 12.000 kilometer.

Hvor lang er bruktbilgaranti?

Norges beste garanti på bruktbil fra forhandler

– Alle våre bruktbiler leveres med bruktbilgaranti, og det er ingen tillegg i prisen. For de fleste biler varer den i hele to år, og for enkelte nyere bruktbiler forlenges nybilgarantien med to år, forteller Rudi Elvegård.
Hva betyr 5 års garanti? For biler er den absolutte reklamasjonsfristen på fem år. Dette betyr at reklamasjonsretten som følger av forbrukerkjøpsloven faller bort etter fem år.

Hva er 50 50 garanti?

Ved kjøp av bruktbil gis du ofte en såkalt 50/50 garanti som sier at du og bilselgeren deler utgiftene til reparasjon de første 6-12 månedene. Dette er ofte ikke en egentlig garanti, fordi den ikke nødvendigvis gir deg noe mer enn det du har krav på etter loven. Når kan man heve kjøpet på bil? En forutsetning for heving, er at gjenstanden kan leveres tilbake til selgeren i vesentlig samme stand og mengde som ved leveringstidspunktet. Dette vil i utgangspunktet vanskelig å la seg gjøre hvis man har brukt bilen og hatt vesentlig nytte av den. Dette løses i praksis ved at selger kan kreve et rimelig vederlag.

I forhold til dette, hvordan selge bil uten garanti?

Selger har plikter

Det er fullt lovlig å selge en bil «som den er». Dette kan også uttrykkes: «som forevist», «uten ansvar for mulige feil eller mangler» eller «uten garanti». Da er det kun virkelig omfattende avvik fra forventbar stand kjøper kan klage på.
Hvordan kjøpe bruktbil hos forhandler? kjøpe bruktbilkjøper hosforhandler

  1. Vit hva du er ute etter.
  2. Finansiering.
  3. Husk ekstrakostnadene!
  4. Få serviceheftet til bilen.
  5. Prøvekjør alltid bilen.
  6. Gjør en grundig inspeksjon.
  7. Få bilen sjekket av en mekaniker.
  8. Sjekk garantien.

Er garanti gratis?

Mange produkter blir markedsført med at det følger med en garanti. Garantien gir deg som regel rett til gratis reparasjon av feil og mangler innenfor garantitiden. Det kan enten følge med, eller så kan du kjøpe en garantiavtale når du handler.

By Gildea

Hva er slitedeler på en bil? :: Hvorfor samnorsk?
Nyttige lenker