Hjem > H > Hva Gjør De Forskjellige Organene?

Hva gjør de forskjellige organene?

Kroppens organsystemer

Vanligvis må flere organer samarbeide for å utføre spesifikke oppgaver. For eksempel er transport av blod et samarbeid mellom hjertet og blodkarene. Hjertet, rørsystemet av blodkar, og blodet danner sammen sirkulasjonssystemet. Det er også ofte glidende overganger mellom organsystemene.

Les mer

Hva er strukturer i kroppen?

Kroppen består av forskjellige deler: hodet (caput), halsen (collum), armene eller overekstremitetene (membra superiora), beina eller underekstremitetene (membra inferiora), og selve kroppen (truncus), som igjen inndeles i brystet (thorax, pectus), ryggen (dorsum) og buken (abdomen). Hvor mange organsystemer har kroppen? Våre 11 definerte organsystem er: Blodomløpet (kretsløpet), som består av hjertet, blodårer og blod. Lymfesystemet, som består av milt, brissel, tonsiller, lymfeknuter og lymfeårer. Respirasjonssystemet, som består av nese, svelg, strupe, luftrør, luftrørgrener og lunger.

Også, hva heter organsystemene?

Organsystemer

  • Fordøyelsessystemet – spalter molekyler og tar opp næring.
  • Kjønnsorganene – produserer kjønnsceller som kan bli til avkom.
  • Lymfesystemet – er kroppens renseanlegg.
  • Muskelsystemet – regulerer bevegelsene.
  • Nervesystemet – formidler signaler ut i kroppen.
Hvorfor samarbeider organsystemene i kroppen? De fleste organer kan også bare løse en liten del av en større, overordnet oppgave. Derfor må de samarbeide tett med andre organer for å løse hele oppgaven. Man snakker derfor om organsystemer – det kan for eksempel være fordøyelsessystemet, som blant annet består av de selvstendige organene magen og tarmene.

Hva er oppgaven til Organsystemet?

Et organsystem omfatter organet selv og den nødvendige, naturlig tilhørende vevsstrukturen. For eksempel er en nyre et organ, mens den sammen med nyrebekken, urinleder og urinblære utgjør et organsystem: urinveisystemet. Kretsløpssystemet dannes tilsvarende av organet hjertet sammen med blodkarene. Hvor ligger de indre organene? Man skiller mellom ytre organer og indre organer. Eksempelvis er hud, lemmer, ører, nese m.m. ytre organer, mens hjerte, blodårer, lever,nyrer osv. er indre organer, altså organer som er dekket av kroppens ytre lag (huden).

Angående dette, hva er kroppens største indre organ?

Kroppens største indre organ er tynntarmen. Helt utstrekt er den over 6 meter lang. Hva er Adduksjon? Adduksjon er innoverføring, bevegelse inn mot et midtlinjeplan. Bevegelsen utføres av en adduktor.

Derav, hvilket plan deler kroppen i høyre og venstre halvdel?

Sagittalplanet. Sagittalplanet (av latin: sagitta, 'pil') kan dele kroppen vertikalt i to halvdeler. Dersom planet deler kroppen i to helt like halvdeler, en venstre og en høyre del, bruker vi betegnelsen mediansagittalplan, siden det går midt gjennom kroppen.

By Simmonds

Hvordan får vi kroppen til å bevege seg? :: Hvordan samarbeider Organsystemene?
Nyttige lenker