Hjem > H > Hva Heter De Forskjellige Figurene?

Hva heter de forskjellige figurene?

Former av rette linjer

  • Polygon/Mangekant. Dekagon. Digon. Heksagon. Oktogon. Pentagon.
  • Stjerneformet mangekant. Dekagram. Heksagram. Heptagram. Nonagram. Oktagram. Pentagram.
  • Firkant. Rektangel. Kvadrat. Parallellogram. Rombe. Trapes.
  • Trekant. Likesidet trekant. Likebent trekant. Rettvinklet trekant.

Les mer

Hvordan finne side i trekant?

Pytagoras læresetning sier at: Arealet av kvadratet utspent av hypotenusen i en rettvinklet trekant er lik summen av arealene til kvadratene utspent av katetene. Setningen kan brukes til å finne lengden til en side i en trekant. Rettvinklet trekant med kateter a og b, og hypotenus c. Hvor mange sideflater har en trekant? Trekanten har tre sidekanter og tre hjørner.

Man kan også spørre hvordan finne vinklene i en likebeint trekant?

En likebeint trekant heter "an isosceles triangle" på engelsk. I en likebeint trekant er de to vinklene som står ovenfor de likebeinte sidene også like store, mens den tredje vinkelen er forskjellig fra de to andre. De to vinklene som er like store kalles for grunnvinklene og den siste vinkelen kalles for toppvinkelen. Og et annet spørsmål, hva heter en tredimensjonal rektangel? I en kube er bredde, høyde og dybde den samme. En kube er et prisme. Grunnflaten og toppflaten i et prisme kalles endeflater.

Hva er et rektangel?

Rektangel er en firkant der vinklene i alle fire hjørner er rette. Et rektangel er et parallellogram, de motstående sidene er parvis like lange, og diagonalene er også like lange. Også, hvordan regne ut sidene på en trekant med 90 60 og 30 grader? I en 30/60/90-trekant er den korteste kateten halvparten så lang som hypotenusen. I en 45/45/90-trekant er katetene like lange. Kan brukes til å beregne ukjente sider i rettvinklede trekanter. I en rettvinklet trekant er arealet av kvadratet på hypotenusen lik summen av arealene av kvadratene på katetene.

Derav, hvordan finne vinklene i en rettvinklet trekant?

Dersom man kjenner alle tre sidene i en trekant kan man bruke cosinussetningen til å finne vinklene. Man kan også bruke cosinussetningen til å finne en side, dersom man kjenner to sider og motstående vinkel til den ukjente siden. Hvordan finne motstående katet? For eksempel, i en trekant, hvis vi vet at den er rettvinklet, og vi har sin(α) og lengden til hypotenus, kan vi finne lengden av motstående katet ved å skrive om den første formelen på følgende måte a=c⋅sin(α).

Man kan også spørre er alle rettvinklede trekanter formlike?

Formlike trekanter kan både være rettvinklede og vilkårlige trekanter. Definisjonen på to formlike trekanter (det samme gjelder hvis det er mer enn to, men da skal alle tre eller flere være formlike): Vinklene er parvis like store i trekant 1 og trekant 2.

By Melvin

Hvor mange sidekanter har et prisme? :: Hvordan få dobbel s på PC?
Nyttige lenker