Hjem > H > Hva Betyr Firkant?

Hva betyr firkant?

En firkant er et polygon med fire sidekanter. I matematikk brukes også synonymene kvadrilateral og kvadrangel eller, mindre vanlig, tetragon. Sidekantene møtes i de fire hjørnene.

Les mer

Derav, er rektangel og parallellogram det samme?

Hvis alle vinklene er rette vinkler (90°), kalles parallellogrammet et rektangel. Et rektangel der sidene er like lange, kalles et kvadrat. Arealet til et parallellogram er lik en av sidene multiplisert med høyden, det vil si avstanden til den motstående siden. Hva er formelen for et trapes? Arealet til hele trapeset er lik summen av arealene til to trekanter. Den nede til høyre har grunnlinje a og høyde h, og arealet av denne blir derfor ah2 . Trekanten oppe til venstre har grunnlinje med lengde b (den sidelengden som er øverst i trapeset), og denne trekanten har også høyde h, og dermed areal bh2 .

Hva er en trapes?

Trapes er en firkant med (minst) to parallelle sider. Hva er formelen for arealet av et parallellogram? Arealet til et parallellogram finner vi ved å dele det opp: Diagonalen deler parallellogrammet i to nøyaktig like trekanter. Arealet til parallellogrammet er summen av arealene til de to trekantene. Arealet til et parallellogram er altså lik lengden (grunnlinjen) multiplisert med høyden.

Også, hvordan regne ut sidene på en trekant med 90 60 og 30 grader?

I en 30/60/90-trekant er den korteste kateten halvparten så lang som hypotenusen. I en 45/45/90-trekant er katetene like lange. Kan brukes til å beregne ukjente sider i rettvinklede trekanter. I en rettvinklet trekant er arealet av kvadratet på hypotenusen lik summen av arealene av kvadratene på katetene. Også, hvordan finne vinklene i en likebeint trekant? En likebeint trekant heter "an isosceles triangle" på engelsk. I en likebeint trekant er de to vinklene som står ovenfor de likebeinte sidene også like store, mens den tredje vinkelen er forskjellig fra de to andre. De to vinklene som er like store kalles for grunnvinklene og den siste vinkelen kalles for toppvinkelen.

Hvordan finne vinklene i en rettvinklet trekant?

Dersom man kjenner alle tre sidene i en trekant kan man bruke cosinussetningen til å finne vinklene. Man kan også bruke cosinussetningen til å finne en side, dersom man kjenner to sider og motstående vinkel til den ukjente siden. Også, hvor mange cm er en trekant? Trekant er en geometrisk figur som er definert av tre rette linjestykker. De tre linjestykkene er trekantens sider, og de møter hverandre i trekantens tre hjørner.

Deretter, hvor mange grader er en rettvinklet trekant?

En trekant har tre sider og tre vinkler. I en rettvinklet trekant er det alltid en 90 graders vinkel - kalt en rett vinkel. Vinklene i en trekant gir alltid 180 grader når de legges sammen. Den enkleste formelen når det gjelder trekanter er denne såkalte vinkelsummen på 180 grader.

By Smukler

Hva er parentes i matte? :: Hva heter de ulike trekantene?
Nyttige lenker