Hjem > H > Hva Heter Det Minste Pattedyret?

Hva heter det minste pattedyret?

Pygméspissmus (Suncus etruscus) er en art i spissmusfamilien (Soricidae) som tilhører gruppen av hvittannspissmus (Crocidurinae), der den sorterer som én av 18 arter i slekten Suncus. Pygméspissmusa regnes som verdens minste pattedyr, hva masse angår, og veier kun 1,8 g i snitt.

Les mer

I forhold til dette, hva er det tyngste pattedyret?

I størrelse varierer pattedyrene fra små spissmus og flaggermus som veier noen få gram, til blåhvalen, som med sine 30 meter og 150 tonn antagelig er det største dyret som noen gang har levd på jorden. Ta dette i betraktning, hva heter det største pattedyret i norge? Elgen er det største av landpattedyrene. Den er utbredt over størstedelen av skogtraktene opp til Nordland og mer spredt i Troms og Finnmark.

Og et annet spørsmål, hva spiser vannspissmus?

Den leter etter mat både i vann og på land, med stor variasjon i byttedyrene; insekter og andre virvelløse dyr, frosk og små fisker. Vannspissmusa har et giftig spytt som brukes til å lamme byttet med (se spissmus). Den er en god svømmer. Angående dette, hvor lever pygméspissmus? Pygméspissmusa er utbredt i det sørlige Europa, nordlige Afrika og videre østover til Tajikistan. Den er også funnet i Himalaya og det sørvestre Kina, og videre sørøstover til Thailand. Sør for Middelhavet lever den fra Marokko til Arabia.

Hva er det sterkeste dyret i verden?

Verdens sterkeste dyr er en bille kalt gjødselbillen, som kan trille og skyve sin egen vekt 1141 ganger. Det tilsvarer en person på 70 kg som skyver seks dobbeltdekkerbusser. Gjødselbillen er i familie med skarabider, og størrelsen deres varierer mye – fra omkring 1 mm til 6 cm. Du kan også spørre hvilket dyr har 4 knær? Det er altså ingen pattedyr som har fire knær, selv om det av og til – som hos elefanten – faktisk kan se slik ut.

Og et annet spørsmål, når kom pattedyr?

De første pattedyrene oppsto i sen triastid, altså for mer enn 145 millioner år siden. Masseutryddelsen på grensen mellom kritt- og paleogenperiodene for 66 millioner år siden utryddet de fleste dinosaurene, og etter dette overtok pattedyrene mange av nisjene som hadde vært okkupert av reptiler. Finnes det pattedyr som legger egg? Nebbdyret er eneste nålevende art i slekten Ornithorhynchus, som er eneste slekt i familien Ornithorhynchidae. Kloakkdyrene omfatter ellers fem nålevende arter av pattedyr, som alle legger egg, i stedet for å føde levende unger. Nebbdyret tilhører dessuten de få artene av pattedyr som har gift.

Deretter, hvilke dyr finnes bare i norge?

Disse artene finnes bare i Norge – og kan alle dø ut

  1. Nordlandsasal. Nordlandsasal (Sorbus neglecta) er et løvfellende tre i asalslekta innenfor rosefamilien.
  2. Smalasal.
  3. Læstadiusvalmue.
  4. Knutshørapp.
  5. Oppdalssildre.
  6. Finnmarksløvetann (litt i Russland og Finland)
  7. Polarnyresoleie.
  8. Chlorostroma vestlandicum.

By McDowell Cleal

Hvilke dyr lever i Norge? :: Hvor gammel er Donald Duck i 2022?
Nyttige lenker