Hjem > H > Hva Kan Man Gjøre I Alta Med Barn?

Hva kan man gjøre i Alta med barn?

Opplevelser for hele familien

  • Alta Museum. Helleristningene på Alta Museum.
  • Pæskatun. Guidet tur til Skiferfjellet.
  • Vandreturer. Ut på tur.
  • Besøk i hundegården med guide. Hundekjøring.
  • Bjørnfjell Mountain Lodge. Eventyrlig lodge i vakre omgivelser.
  • Sorrisniva. Familietur på Altaelva.
  • Storekorsnes Ferie og fritid.
  • Kanotur på Altaelva.

Les mer

I forhold til dette, hva betyr gakori?

er navnet på boligfeltet Gakori et norsk navn, og det har fått vedtatt skrivemåte som sådant. Opphavet er nok likevel kvensk og finsk Kaakkuri, som betyr «smålom». Hva kalles folk fra Alta?

Alta Áltá Alattio
FylkeTroms og Finnmark
Statuskommune
InnbyggernavnAltaværing
Grunnlagt1863

Derav, hva betyr lathari?

Lathari er et populært utfartsområde for bading om sommeren. Hva betyr Kaiskuru? Kaiski-kuru, forkortet Kaiskuru (= Moldforkløften). Kais- < kaiski 'bregne'. Navnet forklares med bakgrunn i dette terrengordet (appellativen). Det kvenske navnet brukes også på norsk, oftest uttalt som "Gaisgori", som vel kan være påvirket av navnet Gakori (se navneartikkelen Kaakkurijärvi).

Så, hva betyr alta?

Alta er et kvinnenavn dannet som en kortform av det spanske navnet Altagracia. Navnet er relatert til latinske altus eller italienske og spanske alto, «høy». Hvor mange bor i Alta 2020? Her fremgår at Alta nå er over 21.000 innbyggere – nøyaktig 21.071 personer bodde i bykommunen ved utgangen av tredje kvartal. Sammenligner man utgangen av 3. kvartal 2021 med utgangen av 3. kvartal 2020 økte Alta med 305 innbyggere.

Man kan også spørre hva kalles folk fra drøbak?

Kommune/områdeFylke/område
drøbakianar/-erDrøbakAkershus
drøbakingDrøbakAkershus
dyrøyværingDyrøyTroms
dønnværingDønnaNordland
Så, hvordan er klimaet i alta? Alta har et kontinentalt klima. Det er varmt om sommeren og kaldt om vinteren. Gjennomsnittstemperaturen på årsbasis for Alta er 2° og det er minimum 249 mm nedbør årlig. Det er 174 dager med oppholdsvær per år, en gjennomsnittlig luftfuktighet på 84% og en UV-indeks på 2.

Hvordan endte Alta saken?

Motstanden kulminerte i den største sivile ulydighetsaksjonen i Norge etter 2. verdenskrig, da en styrke på 600 politimenn i januar 1981 måtte fjerne demonstrantene fra utbyggingsområdet. Konflikten endte i Høyesterett som avsa dom i favør av utbyggingsplanene. Kraftverket med demningen sto ferdig i 1987.

By Shuping

Hvor mange bor i Alta 2021? :: Hva er en leiegaranti?
Nyttige lenker