Hjem > H > Hvorfor Er Meditasjon Så Viktig I Buddhismen?

Hvorfor er meditasjon så viktig i buddhismen?

Det viktigaste formålet med meditasjon i buddhismen er ikkje å oppnå magiske krefter, men snarare å sjå verkelegheita slik ho eigentleg er og direkte erfare Buddhas lære om verkelegheita sin forgjengelegdom. Målet med meditasjon er å realisere nirvana og nå total frigjering frå liding og atterføding.

Les mer

Hvilke høytider er det i buddhismen?

Vesak er en buddhistisk feiring av Buddhas fødselsdag, oppvåkning og død. Ifølge theravadabuddhismen skal disse tre hendelsene i Buddhas liv ha skjedd på samme dato. Vesak blir av mange regnet som den mest hellige tiden i den buddhistiske kalenderen, særlig på Sri Lanka. Derav, hva er buddhismens viktigste høytid? I dag feirer vi Vesak, den største buddhistiske høytiden til minne om Buddhas oppnåelse av opplysning eller nirvana, det som gjorde ham tll en Buddha en fullmånedag i april/mai, for over 2500 år siden. Under Vesak feirer man ikke kun Buddhas opplysning, men også det faktum at alle kan oppnå samme opplysning.

Og et annet spørsmål, hvorfor feires vulan?

Vulan er en buddhistisk feiring til minne om de døde. I Norge feires høytiden om sommeren, eller tidlig på høsten. Vulan feires med mye god mat, både for de som er til stede, men også til de døde. Under vulan ber man for de døde og de henger opp bilde av døde familiemedlemmer. Hvilke tre holdninger er det som til sammen utgjør begjæret? Begjæret mennesker følger og drives av på ulike måter. Summen av tre holdninger: Uvitenhet, grådighet og hat.

Følgelig, hvilke ritualer har de i hinduismen?

De fleste hinduer utfører ritualer til ære for gudene. Det skjer ofte i hjemmene og kan omfatte at man synger hymner eller resiterer vediske tekster mens man brenner røkelse, og ofrer frukt eller melk foran et bilde eller en statuett av sin foretrukne avatar. Ta dette i betraktning, hvordan utføres puja? Puja er uttrykk for respekt og gjestfrihet og kan bestå av offergaver i form av mat og drikke; lys og røkelse; underholdning i form av sang og dans; vask, salving og dekorasjon med farget pulver av gudens statue; og avkjøling med vifter. En guru, det vil si en religiøs lærer, kan også være gjenstand for puja.

Du kan også spørre hvordan fungerer dharma?

Dharma er en kraft som også kalles «livsregelen». Mens Brahman styrer alt guddommelig i verden, styrer Dharma alt det andre, som fysiske lover, naturlover og er det som kan gjøre ting logisk. I buddhismen brukes dharma synonymt med Buddhas lære, eller buddhadharma. Deretter, hva er den viktigste høytiden i hinduismen? Divali er den viktigste høytiden i Hinduismen.

Ta dette i betraktning, hva er det viktigste i buddhismen?

Det endelige målet for det religiøse liv er nirvana («utslukning»), en uforanderlig tilstand der alt begjær og all illusjon har opphørt. Den som har nådd nirvana, blir ikke gjenfødt på nytt.

By Hiller Ponce

Hva er kapitalisme enkelt forklart? :: Hva ble Tripitaka skrevet på i begynnelsen?
Nyttige lenker