Hjem > H > Hva Skjer Om Jeg Blir Lurt På Finn?

Hva skjer om jeg blir lurt på Finn?

Hvis du har blitt svindlet, eller mistenker du har blitt utsatt for svindel, ønsker vi at du sier ifra til oss slik at disse personene kan stoppes så fort som mulig. Som Norges største markedsplass på nett er sikkerhet noe FINN tar på største alvor. Derfor har vi også et eget, dedikert sikkerhetsteam.

Les mer

Hvordan melde fra om svindel?

Da anbefaler vi deg å ringe til ditt lokale politi. Forklar politiet hva som har hendt. Avtal når du kan komme og anmelde forholdet. Det er også mulig å møte direkte opp hos ditt lokale politi for å anmelde forholdet. Så, hvordan avsløre svindel? Hvordan avsløre svindel på mail og sms?

  1. Ikke klikk på linker. Vi starter enkelt: klikk aldri på linker i mailer, sms'er eller sosiale medier som du ikke vet innholdet i.
  2. Ikke åpne vedlegg.
  3. Se nøye på detaljene i mailen.
  4. Sjekk avsenderadressen.
  5. Sjekk nettsiden til avsenderen.

Hvordan unngå å bli svindlet på FINN?

Kort oppsummert kan du i stor grad unngå å bli svindlet på Finn ved å få god kontaktinformasjon om selgeren, be de ta et nytt bilde av gjenstanden, sjekke at personen du snakker med faktisk er den, og møte selgeren for å overta varen i virkeligheten. Følgelig, kan man bli svindlet på vipps? På nettsidene opplyser Vipps at svindlere forsøker å lure fra deg innloggingsdetaljer som PIN, BankID-passord og koder eller kortinformasjon ved å sende ut SMS og e-post. - Du skal aldri klikke på lenker der du blir bedt om å gi fra deg kortinformasjon og bekrefte med BankID, skriver de videre.

Man kan også spørre er det trygt å oppgi kontonummer på finn?

Som oftest er det derfor helt trygt å gi bort bankkontonummeret sitt når man skal selge en gjenstand på Finn.no, Facebook eller lignende, og så lenge motparten virker som en vanlig person er det bare å kjøre på. Og et annet spørsmål, hvordan stoppe svindel sms? Hva gjør du om du mottar en søppel-SMS

  1. Aldri svar. Svar aldri på noen søppel-SMS-er.
  2. Ikke klikk på noen lenker.
  3. Ikke oppgi personlig informasjon.
  4. Gå direkte inn på en organisasjons nettside.
  5. Rapporter svindleren.
  6. Legg inn en klage.

Du kan også spørre hvordan unngå nettsvindel?

Unngå svindel når du handler på nett

  1. Vær bevisst på lenker.
  2. Sjekk om nettbutikken er ekte.
  3. Betal med ditt digitale Visa-kort.
  4. Gi aldri fra deg BankID-koder.
  5. Vær obs på meldinger om å hente pakker.
Hvordan vite om en nettside er trygg? Skann url-en før du besøker nettsiden

Sikkerhetsselskapet Trend Micro har laget en smart skanner som kan gjøre denne oppgaven for deg. Du skriver bare inn nettadressen i søkefeltet på siden og klikker på Check Now, så vil du umiddelbart få beskjed om nettsiden er sikker eller ikke.

Og et annet spørsmål, hvem er svindlerne?

De utgir seg for å ringe fra banken deres, og målet er å få dem til å oppgi koder, passord og annen sensitiv informasjon. Svindlere kan også utgi seg for å være rådgiver, og vil hjelpe deg å investere i spesielle aksjer eller kryptovaluta som de lover vil gi skyhøy avkastning.

By Roach

Er Swiftcourt trygt? :: Har blitt hacket på Instagram?
Nyttige lenker