Hjem > E > Er Det Farlig Å Ha Vann I Øret?

Er det farlig å ha vann i øret?

Ikke nok med at det er veldig ubehagelig å ha vann i øret, men hvis det blir liggende inne i øregangen din lenge nok kan det føre til infeksjoner. Og noe som er enda mer ubehagelig enn å faktisk ha vann i øret er å slite med en ørebetennelse i ferien.

Les mer

Følgelig, er vann i øret farlig?

I slike tilfeller opplever mange at de får dotter eller smerter i ørene. En av grunnene er at vann kommer inn i øregangen og blir værende for lenge; kanskje er vannet også urent. Dette påvirker miljøet i øregangen negativt, og bakterier/sopp kan feste seg til huden, infisere og føre til betennelse. Hvordan få tilbake hørselen? Cochleaimplantat (CI) er et hjelpemiddel som kan hjelpe døve og kraftig tunghørte til å få hørselen tilbake. Det består av en ytre del som er løs og en indre del som opereres inn i sneglehuset.

Kan man få tilbake hørselen?

Begge to mistet hørselen i voksen alder, men gjennom cochleaimplantatet får de en mulighet til å høre igjen. Også, hva svekker hørsel? Unntaksvis kan akutt hørselstap oppstå etter en skade på kraniet eller i forbindelse med sykdommer som for eksempel mellomørebetennelse og Ménières sykdom. Nedsatt hørsel kommer ofte med alderen, såkalt presbyakusis, og er den vanligste årsaken til svekket hørsel. Enkelte former for hørselstap kan også gå i arv.

Og et annet spørsmål, hva skal man gjøre med tette ører?

Rens alltid godt med saltvann

Det første og beste tiltaket mot tett og/eller rennende nese, uavhengig av alder, er å rense nesen godt med saltvann. Saltvann renser og fukter neseslimhinnen, og kan brukes så ofte og så lenge du vil.
Hva gjør man med tette ører? Det som vil hjelpe i slike tilfeller er nesespray eller medisin som får slimhinnene til ikke å være så hovne. Har man tette ører på grunn av at det ørevoks som har laget en propp. Så kan man løse opp denne voksproppen med å varme litt olivenolje og ha dette på en bomullsdott som man putter løst inn i øret.

Følgelig, hvor lenge kan man ha dott i øret?

Tilstanden kan henge i over tid, men hos mange gir den seg etter uker til måneder. Tilstanden er ikke farlig, påpeker øre-nese-hals-spesialisten. Hvis man har besvær over tre uker med permanent dottfornemmelse på én eller begge sider, vil Moxness anse det som naturlig å oppsøke legen for en sjekk. Kan man ta nesespray i øret? Så mange som 4 av 5 personer som får akutt mellomørebetennelse blir bedre i løpet av 2-3 dager uten behandling. For å lindre plager kan du bruke slimhinneavsvellende nesespray som Otrivin* for å minske trykket i øret, eventuelt reseptfrie smertestillende som inneholder paracetamol* i en kort periode.

Hvordan bli kvitt dott i øret ved forkjølelse?

Å holde en varm vaskeklut eller varmepute mot øret kan bidra til å åpne Eustachian-røret og fjerne dotter i ørene. Denne metoden kan også føles beroligende. Det kan være mest effektivt hvis du har dotter i ørene på grunn av forkjølelse, influensa eller allergi.

By Ellette Lecourt

Når ble øst og Vest-Tyskland gjenforent? :: Hvordan få ørevoks ut av ørene?
Nyttige lenker