Hjem > H > Hva Er Kulturelle Briller?

Hva er kulturelle briller?

Vi kjenner uttrykket: "Vi ser gjennom kulturelle briller." Med det mener vi at vårt syn blir farget av de brillene vi ser verden med. Vi kan sammenligne kulturfilteret med solbriller - et filter som farger hvordan vi ser på verden.

Les mer

Hvordan kan religion være kilde til konflikt?

Konflikter oppstår mellom ulike religioner og/eller mellom trosretninger innen samme religion. Religiøs tro kan være en kilde til konflikt. Det er også mulig å tenke seg at religiøs tro kan være en motivasjon for respekt, toleranse og ønske om fred. Hva vil det si og være multikulturell? Et multikulturelt samfunn er et samfunn som består av ulike kulturer. Multikulturalisme betegner derimot en politikk som respekterer og fremmer de ulike kulturene. Innen politikk refererer multikulturalisme ofte til tiltak som innebærer et krav til staten om å anerkjenne og gi støtte til bevaring av ulike kulturer.

Så, hva er en hovedkultur?

En hovedkultur er per definisjon et sett med skikker, normer, og institusjoner som er unikt knyttet til en bestemt gruppe mennesker. For eksempel er syltet sild en del av svensk hovedkultur. Hvordan er det å leve med to kulturer? Det å føle at man står i skvis mellom to kulturer og mellom ulike forventninger, kan føre til mye stress. Noen ungdom føler seg presset til å leve et dobbeltliv, der løgn kan føles som eneste utvei. Mange står igjen med dårlig selvtillit og forvirring. I denne situasjonen kan det være godt å snakke med noen.

Hva er kultur og kulturmøter?

Et kulturmøte kan være mange ting. Det kan dreie seg om møte mellom ulike kulturer i eget land, eller det kan være nordmenns møter med såkalte "eksotiske kulturer". Nedenfor finner du en rekke romaner som på ulik måte skildrer møtet mellom kulturer. Hva er en god bedriftskultur? Med bedriftskultur mener vi de uskrevne reglene – de normene, holdningene og verdiene – som gjelder i en bedrift. Det dreier seg om atmosfæren og samspillet mellom de ansatte på det sosiale og følelsesmessige planet.

Hva er bra med kulturmøter?

Omfavne nye ideer

Mange mennesker gjennom historien har vært veldig forsiktige med kulturmøter. De rettferdiggjør vanligvis sin mistenkelige holdning til utenforstående og deres ideer med bekymring for at den kan utvanne den lokale kulturen.
Hva vil det si at Norge er et flerkulturelt samfunn? Det flerkulturelle Norge er på mange måter et produkt av globaliseringen. Med uttrykket flerkulturell tenker vi oftest på at Norge er blitt mer sammensatt ved at vi har fått nye minoriteter med ulik kulturbakgrunn til landet.

Hvorfor kultur endrer seg over tid?

Kultur endrer seg fordi menneskene endrer seg

Det at vi mennesker ser og hører hverandre, snakker med hverandre og lever sammen, får kulturer til å forandre seg med oss og med tiden. Ingen skaper en kultur på egen hånd. Kultur er heller ikke stillestående: Den endrer seg fordi menneskene endrer seg.

By Demitria

Hvordan få ørevoks ut av ørene? :: Hva skaper kulturforskjeller Quizlet?
Nyttige lenker