Hjem > E > Er Det Sunt Med Luftfukter?

Er det sunt med luftfukter?

Helseproblemer ved fuktskader og feilaktig bruk av luftfuktere er så godt dokumentert at Norges Astma- og Allergiforbund anbefaler å være svært tilbakeholdende med tilførsel av kunstig befuktning. Kjennes luften for tørr, bør man heller senke temperaturen og sørge for bedre luftskifte inne.

Les mer

Er fukt i kjeller farlig?

Ifølge Folkehelseinstituttet kan innendørs fukt føre til muggsopp som kan gi farlige luftveissykdommer, astma, allergi og eksem. Drenering og isolering er nøkkelen til en helsevennlig kjellerstue. Ta dette i betraktning, hvordan få ned luftfuktighet i kjeller? Tiltak mot fukt i kjelleren:

  1. Ventilasjon.
  2. Avfukter.
  3. Led bort regn- og smeltevann.
  4. Utvendig isolering og drenering.
  5. Innvendig etterisolering.
  6. Innvendige tettetiltak.
  7. Elektroosmose.
  8. Elektroosmose: Fuktigheten drives ut fuktighet med pulserende likestrøm.

Hvordan regne ut relativ luftfuktighet?

For å måle luftfuktighet er det vanlig å bruke et hygrometer. Denne typen instrument gir deg informasjon om at den relative luftfuktigheten i boligen, som er et mål på forholdet mellom vanndampmengden i luften og den maksimale vanndampmengden luften kan inneholde om den var mettet. Hvordan bruke balansert ventilasjon? Et balansert ventilasjonsanlegg er et viftesystem som leverer frisk, renset luft og trekker ut brukt luft. Mellom 70 og 90 prosent av varmen fra den gamle luften blir overført til ny luft. Den nye luften fordeles jevnt og ferdig oppvarmet rundt i boligen.

Tilsvarende, hvordan lufte ut et rom?

Ha flere vinduer åpne og la den friske luften strømme inn i 5-10 minutter. Åpner du vinduer på begge sider av boligen får du god gjennomtrekk og luften sirkuleres bedre slik at du effektivt får skiftet ut luften. Ideelt sett bør du lufte ut to til tre ganger om dagen, for eksempel morgen, ettermiddag og kveld. Hva heter det når vanndamp avkjøles og forvandles til flytende vann? Vanndamp opptrer som en gass i atmosfæren. Når vanndampen kondenserer til vann, blir den synlig og kan sees i form av skyer eller regndråper.

Og et annet spørsmål, er luft og oksygen det samme?

Det vi kaller luft, består av...

78 % nitrogen, 21 % oksygen og 1 % argon. Luften inneholder også vanndamp, som utgjør mellom 0,1 % og 4 % av troposfæren. Varm luft inneholder vanligvis mer vanndamp enn kald luft. Luften inneholder også svært små mengder av andre gasser, såkalte sporgasser, som karbonmonoksid og metan.
Hvor mye vann i lufta? Tar vi utgangspunkt at luften har en temperatur på 20°C og en relativ fuktighet på 40%, inneholder 1 m3 luft 6,92 g vann, og har et duggpunkt på 5,99 °C.

Hvordan sjekke luftkvalitet?

Hvis du har mangel på ventilasjon og du mistenker at innemiljøet er for fuktig, vil du kunne sjekke det med et kombinert hygrometer/termometer som måler både luftfuktighet og temperatur.

By Okwu Favre

Hva er telefonmarkedsføring? :: Hva er rett luftfuktighet inne?
Nyttige lenker