Hjem > H > Hva Er Forskjell På Type 1 Og 2 Ladekabel?

Hva er forskjell på type 1 og 2 ladekabel?

Ladekabel Type 2

Den støtter like- og vekselstrøm, og en- og trefase. I tillegg er den relativt liten i størrelse. Type 2 er utviklet for det europeiske strømnettet (TN-S) for vekselstrøm (AC) og har en ladeeffekt på opptil 43 kW. Type 2 ladekabelen har 2 ledere (1 fase) eller 4 ledere (3-faser).

Les mer

Hvordan lade type 2?

Stikk i den øverste delen, type 2-kontakten, brukes for å koble til vekselstrøm når bilen ikke skal hurtiglades. Dermed trenger du bare en type 2-kabel for å normallade en bil med CCS-kontakt. Hvor raskt lader type 2?

TypeTekniskLadetid 20kWh
Type 2 - 3,6kW230V/16A/1-fase5-6 timer
Type 2 - 7,3kW230V/32A/1-faseca 3 time
Type 2 - 11kW400V/16A/3-faseca 2 timer
Type 2 - 11kW (Semihurtiglading)400V/32A/3-faseca 1 time

Ta dette i betraktning, hvilke biler har type 2 lader?

Eksempelvis bruker biler som VW e-Golf, BMW i3 og Tesla Model S denne ladekontakten og - støpselet. De fleste offentlige ladestasjoner er utstyrt med en type 2 kontakt. Kan 3 fas ladekabel brukes på 1 fas? Deretter kommer ladekabelen og nederst bilen. I et 3-fas ladesystem må alle elementene - nett, ladestasjon, ladekabel og bil - støtte 3-fas. Hvis ikke blir det 1-fas. I tilfellet med bilen som kun får 3,7 kW så støtter ikke bilen 3-fas lading, den lader kun på 1-fase.

Dessuten, hvilke elbiler bruker ccs?

CCS brukes av europeiske, amerikanske og de fleste asiatiske biler, inkludert merker som Volkswagen, Audi, og Hyundai, og i modeller som VW e-up!, VW e-Golf, BMW i3, Jaguar I-PACE, Hyundai IONIQ, Hyundai KONA, Opel Ampera-e, Tesla Model 3, Kia e-Niro og Audi e-tron. Kan to biler lade på samme ladestasjon? Kan man lade to biler samtidig på en hurtiglader? Det raske svaret på dette er nei, det kan man ikke.

Folk spør også hvordan lade en elbil?

Hvordan bruker jeg en hurtiglader?

  1. Parkér bilen din slik at ladekabelen er lang nok til å kobles til.
  2. På hurtigladere og lynladere trenger du ikke ha med egen ladekabel.
  3. Koble til riktig kabel til bilen din.
  4. Følg instruksjonen på ladestasjonens skjerm eller oppslag; enten sveipe ladebrikken, starte via app eller sms.
Hvilke ladekabler trenger man? Skal du kjøpe en ladeledning i dag, skal det være en med Type 2 i den enden du skal koble til ladestasjonen. Så godt som alle offentlige ladestasjoner har Type 2. Ladekontakten på bilen din vil sannsynligvis være Type 2 om bilen er ny, eller Type 1 dersom det er en noe eldre elbil fra en asiatisk bilprodusent.

Hvor lang tid tar det å lade med 22kw?

Med effekt på 22 kW vil det ta minimum 2,7 timer å lade et 60 kWh-batteri fra 0-100 prosent, altså nesten ti ganger raskere enn om du brukte en vanlig stikkontakt!

By Shevlo

Hvor lang tid tar det å lade på 50 kW? :: Hva kan man gjøre hvis Iphonene ikke vil lade?
Nyttige lenker