Hjem > H > Hva Er Grunnlaget For Kristen Tro?

Hva er grunnlaget for kristen tro?

Selv om det finnes betydelige uenigheter blant dagens 2,5 milliarder kristne om etiske spørsmål, er de alle enige om grunnlaget til kristen etikk. Bibelens etiske retningslinjer og Jesu liv og eksempel utgjør dette grunnlaget.

Les mer

Hva karakteriserer Gud i kristendommen?

Den kristne Gud er ett vesen, men viser seg i Bibelen som tre personer: først som Faderen (skaperen), så som Sønn (Jesus) og til sist som Den hellige ånd (som ifølge Det nye testamentet bringer Gud nær menneskene etter at Jesus er tatt opp til himmelen). Angående dette, hva er målet for kristne? Frelse er i kristen forstand Guds redning av menneskene, fra synd og død til et evig liv, en tilværelse i en ny dimensjon. Flere kristne samfunn anser frelsen for å være et forvandlingsverk, dvs. at frelse er en rekke endringer, som i løpet av livet, fører en fra syndig til guddommelig menneske.

Dessuten, hva menes med og tro på jesus?

Det viktigste kjennetegnet er troen på at Jesus er Guds sønn og verdens frelser. Ifølge den kristne troen har Gud skapt verden god, men gjennom syndefallet er ondskap, lidelse og død blitt en del av verden. Hva betyr troen? Troen er ikke en passiv følelse. Å tro er mer enn en intellektuell erkjennelse av at Bibelen er sann. Tro er også mer enn å ha tillit til at Bibelen er inspirert av Gud. Virkelig å tro betyr å ha tro på at Gud lever, at han er aktiv, og at han er svært interessert i meg i dag.

Man kan også spørre hva er den viktigste høytiden i kristendommen?

påske. Påske er den viktigste høytiden i kirkeåret både for den katolske, den ortodokse og de protestantiske kirkene. Historisk sett går den kristne påsken tilbake på en av de store årlige høytidene i tid... Følgelig, hva er religiøs etikk? Kristendommen har gjennom hele sin historie ikke bare handlet om rett tro, men i høy grad også om de rette handlinger. Etter kristen oppfatning er en tro uten gode gjerninger en død tro. Etikk har derfor hele tiden vært en viktig del av den kristne teologien.

Angående dette, hva markerer kristne med denne høytiden?

De viktigste høytidene i kristendommen handler om Jesus. Hans fødsel, lidelseshistorie, oppstandelsen og oppstigningen til himmelen markeres av de viktigste kristne høytidene – jul, påske, og Kristi himmelfart. Pinsen er også sentral. Hva er Guds egenskaper? Den høyeste form for eksistens som er evig og fullkommen; allmektig, allvitende og allestedsnærværende; uendelig, ubegrenset og uavhengig av alt annet. Skaperen og den som opprettholder verden, som mennesket står i et personlig forhold til, og som åpenbarer seg i historien.

Man kan også spørre hva heter gud?

Jahve (hebraisk יהוה) eller Jehova er Guds egennavn i Det gamle testamente (jødisk Tanak), og nevnes over 7 000 ganger der.

By Boone

Hva er navnet på Gud? :: Hva gjør samene med reinen?
Nyttige lenker