Hjem > H > Hvorfor Skrives Grunnloven Med Stor G?

Hvorfor skrives grunnloven med stor G?

Statsrådet skrives med liten forbokstav, selv om Kongen i statsråd skrives med stor K. Lover skrives med liten forbokstav (straffeloven, kjøpsloven); unntaket er Grunnloven og de lovene som har et egennavn som førsteledd, som Svalbardloven og Finnmarksloven.

Les mer

Og et annet spørsmål, skal gatenavn ha stor bokstav?

Stedsnavn skal alltid skrives med stor forbokstav. Ved løse sammen- setninger skal bare det første ordet ha stor bokstav når resten av navnet er et fellesnavn i ubestemt form: Nedre gate, Solli plass. Slike navn kan også skrives Nedregata, Solliplassen, se forrige avsnitt. Og et annet spørsmål, hva betyr å lese ortografisk? Ortografisk lesetrening

Den ortografiske strategien dreier seg om å lese ordbilder. Da har eleven lært seg å gjenkjenne ordet visuelt, og trenger ikke lese lyd for lyd for å avkode ordet. Det er hit vi ønsker å komme. Den ortografiske strategien vil eleven kunne bruke bare ved lesning av allerede etablerte ordbilder.

Følgelig, hva er fonologi?

Fonologi er læren om språklydenes funksjoner, om hvordan de lydene som menneskene kan frembringe gjennom taleorganene, utnyttes i det enkelte språk. Følgelig, hva vil det si at et ord skrives lydrett? Ortofoni er lydrett skrivemåte, det vil si at skriftspråket i stor grad tilsvarer uttalen av et språk. En bokstav i skriftspråket skal representere ett fonem i talespråket. En motsatt normeringsmåte er etymologisk skriftspråksnormering.

Deretter, hva er språkplanlegging?

Språkplanlegging er bevisst styring av språkforholdene i et samfunn. Vanligvis brukes språkplanlegging om normering av skriftspråk og prinsippene for denne, men begrepet brukes også om valg av skriftspråk i skolen og samfunnet ellers. I Norge skjer normering av skriftspråkene nynorsk og bokmål i Språkrådet. Kvifor kan vi seie at det går eit skilje i norsk språkpolitikk kring 1960? fram til 1960 var det språkstrid om hva som var norskest mellom riksmål og landsmål. Etter 1960 var det ikke så viktig, og de bestemte seg for å bli enige. De tillot flere skriftspråk.

Hvorfor ble reformen i 1938 oppfattet som radikal?

Hvorfor ble 1938 reformen oppfattet som radikal? Tanken var å forenkle rettskrivingen, men det motsatte skjedde. Den ble svært omfattende, siden det var for mange endringer. Du kan også spørre hva er de viktigste endringene i nynorsk etter 2012 reformen? Hovudpunkt i den nye rettskrivinga

Skiljet mellom hovudformer (læreboknormalen) og sideformer (klammeformer) i rettskrivinga er oppheva. Alle former er no jamstilte. Det er ikkje lenger noko skilje mellom kva former elevane kan bruke, og kva former som kan brukast i lærebøker for skulen og i statstenesta.

Følgelig, når ble landsmålet jamstilt med det almindelige bogsprog?

I 1885 vart landsmål (nynorsk) offisielt jamstilt med det som i stortingsvedtaket vart kalla vort almindelige Skrift- og Bogsprog. Landsskulelova av 1889 brukte nemninga det almindelige Bogmaal. Frå slutten av 1800-talet kom Riksmål i bruk.

By Levey Bouret

Hvordan fjerne ting om seg selv på Google? :: Skal Internett skrives med stort?
Nyttige lenker