Hjem > H > Hva Er Offisiell Rettskriving?

Hva er offisiell rettskriving?

Rettskriving, eller ortografi, er riktig skrivemåte av ord, ifølge skrifttradisjon eller vedtak. I norsk omfatter rettskriving også bøying, og tilråding/fraråding av visse ordformer eller -typer (for eksempel helst ikke ord på -heit i nynorsk).

Les mer

Følgelig, hva var 1938 reformen?

1938. Enda større motstand møtte 1938-reformen, som brøt radikalt med det tradisjonelle skriftspråket. Reformen delte de tillatte formene i to klasser: hovedformer og sideformer. Hovedformene skulle brukes i lærebøker, mens sideformene var tillatt for skoleelever. Hvorfor er det viktig med rettskriving? Det er viktig å ha god rettskriving, for da blir det lettere for leseren å forstå det du skriver. På disse sidene finner du flere skriveregler, og vi har laget mange selvkontrollerende øvinger du kan prøve deg på.

Og et annet spørsmål, hvordan bli bedre på rettskriving?

Fem ting som gjør deg bedre til å skrive på norsk

  1. Les mye! Lesing og skriving henger nøye sammen. Du blir flinkere til å skrive av å lese - både på morsmålet ditt og på norsk. Å lese en hel bok kan virke uoverkommelig, og derfor kan du vente med det til du er klar for det.
  2. Skriv dagbok - på norsk - hver dag!
Også, når brukes ordet di? Di- er en forstavelse som betyr dobbelt, to- eller tve-, og brukes i ord som dimorfisme, dimer og disakkarider.

Hva betyr det når vi sier at norsk er et Ortofont språk?

Ortofoni er lydrett skrivemåte, det vil si at skriftspråket i stor grad tilsvarer uttalen av et språk. En bokstav i skriftspråket skal representere ett fonem i talespråket. En motsatt normeringsmåte er etymologisk skriftspråksnormering. Hva var hensikten med reformene i 1917 og 1938? Rettskrivningsreformene i 1917 og 1938 representerte begge betydelige skritt i retning et framtidig samnorsk skriftspråk. Reformene skapte strid og motstand nettopp på grunn av samnorskpolitikken som lå til grunn for de endringene som ble foretatt i både bokmål og nynorsk.

Hva var Liberaliseringsvedtaket?

Liberaliseringsvedtaket for bokmål kom i 1981. Formålet var å åpne for større valgfrihet i språket. Kva fekk opphevinga av NRKs monopol på radio og fjernsyn å seie for det språklege mangfaldet i landet? I forhold til dette, hva er en samnorsk? Samnorsk var en tenkt, fremtidig norsk skriftnorm der nynorsk og bokmål skulle være smeltet sammen til ett språk «på norsk folkemåls grunn». Den såkalte tilnærmingspolitikken, som hadde som formål å skrittvis avskaffe forskjellene mellom bokmål og nynorsk, dominerte norsk språkpolitikk fra ca. 1917 til 1966.

Ta dette i betraktning, hva er hovedregelen for setningsoppbygging i norsk?

I norske utsagnssetninger er som regel ordstillingen subjekt – verb – objekt. Eksempel: Kari skrev brevet. Man sier derfor at norsk er et SVO-språk. Spørresetninger i norsk har vanligvis rekkefølgen verb – subjekt – objekt.

By Montgomery

Hvordan skriver man interessant? :: Hva er to tom fire?
Nyttige lenker