Hjem > E > Er Stent Farlig?

Er stent farlig?

Bivirkninger og komplikasjoner

Når vi plasserer en stent inne i en blodåre, øker risikoen for at du får blodpropp i dette området. Behandling med blodfortynnende etter stenting er viktig. Dersom stenten blir tett vil du få de samme symptomene du hadde før behandlingen. Da må du ta kontakt med helsevesenet snarest.

Les mer

Hva betyr å sette inn stent?

Stentbehandling er behandling med innleggelse av en stent for å holde et trangt parti i blodkar eller hulorgan åpent. Teknikken benyttes ved forsnevring i blodårer, urinveier, galleveier eller mage-tarm-kanalen med innsetting av rørformet protese av metall eller kunststoff. Hva skjer i AV knuten? AV-knuten er normalt bare et knutepunkt i det elektriske systemet mellom atriene og ventriklene. Impulsen forsinkes ca. et tidels sekund i AV-knuten slik at atriene får tid til å fylle ventriklene med blod.

Også, hva er årsaken til atrieflimmer?

Årsaken. Atrieflimmer skyldes hos cirka 60 prosent en annen sykdom som koronarsykdom, hjerteklaffefeil, forhøyet stoffskifte eller hjertesvikt, for eksempel på grunn av høyt blodtrykk. Og et annet spørsmål, hvordan foregår en bypass operasjon? En by-pass operasjon er et inngrep hvor vi åpner brystkassen og syr inn en eller flere årer. Årene blir tatt fra et annet sted på kroppen din. Blodet blir ledet forbi de trange partiene i koronararteriene og gir hjertemuskelen økt tilførsel av blod.

Hva er lommeklaffer og Seilklaffer?

Seilklaffene har fått navnene sine pga utseende. Den høyre AV- klaffen har tre seil og kalles derfor trikuspidalklaffen. Den venstre har to seil og kalles bikuspidalklaffen. De to andre kalles lommeklaffer og henvises til som aortaklaffen og pulmonalklaffen. Ta dette i betraktning, hvordan åpnes og lukkes hjerteklaffene? Når ventriklene trekker seg sammen, presses trikuspidal- og mitralklaffene til å lukkes, mens ventrikkelklaffene – pumonal- og aortaklaffene – åpnes som følge av det økte trykket i ventriklene.

Er klaffefeil arvelig?

Det antas at arv er av stor betydning og er en viktig forklaring hos de aller fleste. I noen familier er det økt forekomst av bikuspide aortaklaffer. Men den nøyaktige arvegangen er ikke kjent. Det går derfor ikke an å beregne hvem eller hvor mange som vil ha denne feilen. Hva skjer i forkamrene? Forkamrene i hjertet er de to rommene som tar imot blodet fra øvre og nedre hulvene (til høyre forkammer) og fra lungevenene (til venstre forkammer). Muskulaturen her er betydelig tynnere enn i hovedkamrene, omkring 2-5 millimeter. Forkamrene virker ved å pumpe blod inn i hovedkamrene.

Du kan også spørre hva gjør høyre hjertekammer?

Høyre hovedkammer pumper blodet ut i lungene via lungepulsåren (truncus pulmonalis) i det såkalte lille kretsløp, der gassutveksling av karbondioksid og oksygen foregår.

By Datha

Hva er et personlig budsjett? :: Hva er koronar arterie?
Nyttige lenker