Hjem > H > Hva Er Aksjens Pålydende?

Hva er aksjens pålydende?

Pålydende er den opprinnelige verdien på et verdipapir, for eksempel en aksje eller obligasjon. Markedsverdien av et omsettelig verdipapir vil nesten aldri være lik pålydende.

Les mer

Hva er Spotrente?

Renten på lån og obligasjoner utstedt i dag. Hva betyr verdipapirer? Verdipapirer er enten fordringer i form av eierandeler i selskap eller omsettelige gjeldspapirer utstedt av et selskap eller offentlig sektor. En aksje er en eierandel i et aksjeselskap (AS) eller allmennaksjeselskap (ASA).

Hvem utsteder obligasjonslån?

Hvem utsteder obligasjonslån? Typiske utstedere er store selskaper, banker, boligkredittforetak, kommuner, og fylkeskommuner. Et obligasjonslån kan være usikret, sikret eller garantert av et annet selskap enn utstederen. Angående dette, er fond verdipapir? For å forenkle omtaler vi verdipapirfond som fond, men vær klar over at ikke alt som kalles fond er verdipapirfond. Hvert fond har en profesjonell forvalter til å styre investeringene, for å gi deg best mulig avkastning.

Hva forteller durasjon?

Durasjon, eller løpetid, forteller om gjenværende tid til rentepapirene forfaller til betaling. Ved forfall vil normalt et lån bli tilbakebetalt med hele hovedstolen samt påløpte renter. Folk spør også hva er modifisert durasjon? Uttrykk for løpetid på et rentepapir eller på rentepapirene i en portefølje. Lang durasjon innebærer større svingninger i porteføljens verdi ved renteendringer. Eksempel: Ved en rentefølsomhet på 3, vil en rentenedgang på 0,5% gi en kursoppgang på 1,5%. Også kalt modifisert durasjon.

Hva er forskjellen på aksjer og obligasjoner?

Hva er forskjellen mellom obligasjoner og aksjer? Når du kjøper en aksje blir du deleier av et selskap. Når du kjøper en obligasjon låner du ut penger til et selskap. Aksjer er altså eget kapital mens obligasjoner er gjeld. Hvordan regne ut risikofri rente? Risikofri renterisikofrirenten

Formel for kapitalverdimodellen:

  1. Risikofri rente = 4 %
  2. Forventet avkastning for markedsporteføljen = 9 %
  3. Beta (systematisk risiko) = 1,78.

Man kan også spørre hvordan bestemmes risikofri rente?

D en normerte risikofrie renten settes med dagens regler lik årsgjennomsnittet av renten på statskasseveksler med 12 måneders gjenstående løpetid . Statskassevekslene utstedes med varighet på inntil ett år og er nullkupongpapirer, det vil si at investor ikke mottar noen rentebetalinger i papirets løpetid.

By Serle Winzler

Hva er monopolmakt? :: Hvordan vise passord på Wi-Fi iPhone?
Nyttige lenker