Hjem > E > Er Grenblokk Farlig?

Er grenblokk farlig?

Høyre grenblokk har ikke så store konsekvenser, og kan til og med være en medfødt normalvariant. Venstre grenblokk, derimot, viser at det er en ikke ubetydelig skade av venstre hjertekammer.

Les mer

Også, hva skyldes høyre grenblokk?

Tilstanden kan ha forskjellige årsaker, for eksempel en revmatisk betennelse eller dårlig blodforsyning på grunn av forsnevring (aterosklerose) av hjertets egne blodårer, koronararteriene. Grenblokk kan også forekomme uten tegn på hjertesykdom og kan da være et tilfeldig funn ved EKG. Hva er Fasikkelblokk? Hvis enten den fremre eller den bakre fasikkelen i venstre gren er blokkert, kalles det hemiblokk eller fasikkelblokk. Da er QRS 0,10-0,12 s, og QRS-aksen er unormal (se senere). Høyre grenblokk har normalt ikke store kliniske konsekvenser, mens venstre grenblokk svekker hjertets arbeid i betydelig grad.

I forhold til dette, hvordan lese et ekg?

Det normale EKG

  1. P-bølgen er et mindre utslag som beskriver hvordan impulsen brer seg i atriene.
  2. QRS-komplekset er et større utslag som beskriver hvordan impulsen brer seg i ventriklene.
  3. T-bølgen er et mindre utslag som beskriver at hjertet gjenvinner normal elektrisk stabilitet.
Man kan også spørre er ventrikulære ekstrasystoler farlig? VES er et svært vanlig fenomen, som hos mange ikke gir symptomer, og hos andre gir følelse av ekstraslag, hjertebank, lett ubehag i brystet, eller hvis de er mange, svimmelhet, kraftløshet, uro. Hos mange pasienter er VES et fenomen som kan være plagsomt, men som ikke er farlig for liv og helse på sikt.

Hva betyr SVES?

En ekstrasystole oppstår ved at et annet område i hjertet enn sinusknuten utløser en elektrisk impuls. Dette området kan befinne seg i atriene - vi får da en såkalt supraventrikulær ekstrasystole (SVES) - eller det kan befinne seg i ventriklene - vi får da en ventrikulær ekstrasystole (VES). Ta dette i betraktning, hva betyr inkomplett høyre grenblokk? Inkomplett høyre grenblokk

Betegnelsen brukes hvis QRS i V1-V2 har rSr'-mønster («kaninører») og QRS-varighet i øvre del av normalområdet (0,10-0,12 s). Inkomplett høyre grenblokk er en normalvariant. Betegnelsen rSr''-mønster (eller RSR') brukes noen ganger hvis QRS i V1-V2 har «kaninører», men QRS er < 0,10 s.

Hva er forskjell på flutter og flimmer?

Ved flimmer slår forkamrene uregelmessig med en frekvens på 350-480 slag per minutt, og hjertekamrene (atriene) kan ha en frekvens på opptil 200. Ved flutter er frekvensen i forkammeret noe langsommere, 250-350 per minutt, og rytmen er oftest helt regelmessig. Kan EKG viser hjerteinfarkt? En EKG-undersøkelse vil vise tegn på om du har hjerteinfarkt. Undersøkelsen kan også vise om du har hatt hjerteinfarkt tidligere.

Hva er T takken i EKG?

T-bølge er den delen av et EKG som avspeiler repolariseringen av hjertekamrenes muskulatur før ny impuls til sammentrekning kan mottas. T-bølgen kommer etter ST-segmentet og før P-bølgen.

By Ermin Keate

Hvor er nord på kompasset? :: Hva betyr begrepene samsara karma og dharma?
Nyttige lenker