Hva er ISO 14001 sertifisering?
ISO 14001 gir et klart administrasjonsrammeverk for å redusere dine miljøpåvirkninger og sikre at du oppfyller lovbestemte krav samt for å bygge interessenttillit. Standarden gir organisasjonen din en systemisk metode for planlegging, implementering og administrasjon av et miljøledelsessystem.
I forhold til dette, hva er miljøfyrtårn bedrift?
Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Over 8000 virksomheter er sertifisert som Miljøfyrtårn – fra små og mellomstore enkeltvirksomheter, til store konsern og kommuner. Angående dette, hvorfor bli miljøfyrtårn? Som Miljøfyrtårn bygger du en meningsfull merkevare som møter forbrukerens forventninger til etikk, ansvarlighet, bærekraft og lønnsomhet. Dere viser at virksomheten er fremtidsrettet og etterlever viktige verdier i samfunnet. 68 % av Miljøfyrtårn-sertifiserte virksomheter opplever i stor grad omdømmeforbedring.
Hva koster ISO 14001?
Hva koster det? Bedriften betaler 5.000,- for kurset pluss at bedriften må dekke selve sertifiseringen. Dette koster fra 20.000,- og oppover, avhengig av størrelse og kompleksitet. For de fleste koster det 30-40.000,- å bli sertifisert. Hva er miljøsertifisering? Miljøsertifisering er en ekstern verifisering av miljøstyringssystemet som gir omverdenen sikkerhet for at virksomheten arbeider seriøst med å redusere sin påvirkning på det ytre miljøet. Miljøsertifisering innebærer at virksomheten følger standarder for oppbygging og oppfølging av miljøstyringssystemet.
Tilsvarende, hva er formålet med iso 14000 standarden?
Standardene i ISO 14000-serien gir internasjonalt anerkjente metoder for systematisk miljøledelse. Målet er å oppnå kontinuerlig forbedring av egen miljøprestasjon. Standardene i serien kan brukes sammen eller hver for seg. I forhold til dette, hva må til for å bli sertifisert som miljøfyrtårn? Om å bli Miljøfyrtårn-sertifisert
Sertifiseringsprosessen består i å oppfylle spesifikke sertifiseringskriterier tilpasset deres bransje i et skreddersydd digitalt skjema. Dette gjøres i samarbeid med en godkjent miljøfyrtårnkonsulent, som guider dere gjennom prosessen og sikrer god kvalitet og fremdrift.
Hvordan bli Miljøfyrtårn konsulent?
Konsulenten må ha gjennomført et konsulentkurs for å kunne bistå virksomheter i sertifiseringsprosessen. Etter gjennomført kurs får konsulenten gyldig lisens og kan utføre oppdrag for Miljøfyrtårn. For å opprettholde lisensen må konsulenten ha minst ett aktivt oppdrag siste to år og delta på årlig oppdateringskurs. Hvorfor miljøsertifisere? En miljøsertifisering viser at din bedrift tar grep og omsetter ideer om miljø og bærekraft til praktisk handling. Et miljøsertifikat krever at prosjektet jobber strukturert med miljøhensyn gjennom hele byggeprosessen og kan dokumentere alle tiltak som er gjennomført.
Man kan også spørre hvorfor jobbe med bærekraft?
En bærekraftig utvikling imøtekommer dagens behov uten å ødelegge mulighetene for at kommende generasjoner skal få dekket sine. FN har utarbeidet 17 mål for bærekraft som verdenssamfunnet har sluttet seg til. Disse omfatter blant annet utryddelse av fattigdom, god helse og å stoppe klimaendringene.