Hjem > H > Hva Het Ormen Som Lå I En Ring Rundt Verden Og Holdt Den Sammen?

Hva het ormen som lå i en ring rundt verden og holdt den sammen?

Den delen av verden som tilhørte menneskene, het Midgard og lå midt i havet. Midgardsormen var et sjøuhyre som lå rundt menneskenes verden som en ring ved å bite seg selv i halen. På den måten holdt ormen verden sammen. Midt i verden, slik vikingene forestilte seg den, vokste et stort tre som het Yggdrasil.

Les mer

Angående dette, hvordan oppsto ask og embla?

Ask og Embla er ifølge norrøn mytologi de to første menneskene i verden. De ble skapt ved at æsene gav liv til to trestokker som lå på stranden. Ask er mann og Embla kvinne, og fra dem stammer alle mennesker i Midgard. Hva tror åsatro på? Åsatru er mer opptatt av hvordan man oppfører seg som menneske enn hva man tror på. Felles praksis er viktigere enn dogmer, og det er opp til den enkelte om han eller hun vil forholde seg til gudene som vesener, som et symbolsystem eller på en annen måte.

Deretter, hvilke guder overlevde ragnarok?

Blant de overlevende æsene er Høne. Han er en av de tre æsene som skapte menneskene i den gamle verden, og han skal velge et nytt verdenstre. Odins sønner Balder og Hod kommer tilbake fra Hel, hvor de har vært siden Hod drepte Balder og selv ble drept kort tid etter. Hvilke krefter hadde Frøya? Frøya (fra norrønt: Freyja, avledet betydning frue) er krigs-, fruktbarhets- og kjærlighetsgudinnen i norrøn mytologi og moderne åsatro. Hun ble påkalt i kjærlighetsspørsmål, ved graviditet og under fødsler. Hun hadde også makt over vekst i naturen. Hun var likevel også en krigs- og dødsgudinne.

Derav, hvem er frøya gift med?

Frøya (Freyja) er av vaneslekt, datter av Njord og søster til Frøy. Hun blir utlevert av vanene og opptatt i åsynjenes tall. Hun er gift med Od, men han drar bort fra henne til fremmede land. Ofte gråter hun over ham, og hennes tårer er av gull. Hvem drepte Balder? Den var for ung til at hun kunne kreve noen ed av den, mente hun. Loke hentet en misteltein, og bad Balders blinde bror Hod om å skyte den mot Balder, for å hedre ham. Hod gjorde som Loke sa, Loke hjalp ham å sikte, og Hod traff. Balder falt død om.

Følgelig, har du en venn håvamål?

Håvamål består av 164 strofer. Hver strofe i det første avsnittet, det såkalte ordspråkdiktet, rommer et visdomsord eller en sentens om etikk og livssyn i eldre tider. Noen eksempler herfra er: Har du ein venn og trur vel om han, så gjest han ofte, for kratt gror til og gras blir høgt på vegen som ingen går. Hvem bor i Yggdrasil? I toppen sitter lysmaktens ørn, og ved treets røtter ligger mørkemaktens Nidhogg, som er en orm eller drage. Et ekorn, Ratatosk, løper opp og ned på treets stamme og formidler ukvemsord og forbannelser mellom ørnen og Nidhogg, som ligger i strid med hverandre. Yggdrasil rommer også fire hjorter og en geit (Heidrun).

Man kan også spørre er jotner troll?

Overnaturlige vesener som jotner, riser, tusser og gyger, og siden også troll, har lange tradisjoner i seinere tiders nordiske folketro. Der beskrives de gjerne som kjempestore, onde og gjerne dumme skapninger som lever i fjell og er fiendtlig innstilt mot menneskene.

By Comras

Hvordan heve ting på sims? :: Hva er spesielt med guden Loke?
Nyttige lenker