Hjem > H > Hva Står I Og U-Land For?

Hva står i og u-land for?

Industriland, i-land, er en generell betegnelse på land i den rike, industrialiserte del av verden, hovedsakelig Europa, Nord-Amerika, Oseania og enkelte land i Asia. Betegnelsen er en motpol til utviklingsland (u-land). En annen betegnelse er «landene i nord» (i-land) og «landene i sør» (u-land).

Les mer

Også, er norge et u-land?

Norge kategoriseres som et i-land i forhold til definisjon og statistikk som beskrevet i det første spørsmålet, men det er mer komplisert å forklare hvorfor Norge er blitt et i-land. Angående dette, finnes det u-land i europa? Noen typiske u-land er Moldova i Europa, Etiopia i Afrika, Bolivia i Sør-Amerika, Honduras i Mellom-Amerika, Vanuatu i Oseania og Afghanistan i Asia.

Hvor mange utviklingsland er det i verden?

Mange preges av svært ulik fordeling. Det er 56 land i denne gruppen, ikke alle regnes som utviklingsland i dagligtale. Hvorfor er arbeidsproduktiviteten mye høyere i i-land enn i u-land? Høy arbeidsproduktivitet i rike land grunnet teknologien som er tilgjengelig, mens den er lavere i fattige land fordi arbeidet blir gjort manuelt. Rike land omtales derfor som industriland. Forklaringen på at noen land utvikler seg til å bli rike, ligger altså i industrialisering.

Følgelig, hvor mange jordkloder trenger vi?

Hvis alle mennesker på Jorden skulle ha samme forbruk som en gjennomsnittlig innbygger i Norge ville vi trenge 3,4 jordkloder. Var Norge et fattig land? Norge kan vanskelig hevdes å ha vært et lutfattig land. Men målt ut fra dagens velstandsnivå var Norge et fattig land i første halvdel av 1800-tallet. Den årlige verdiskapningen var nesten 25 ganger så høy i 2001 som i 1820. Selv om vi ikke var fattige, var Norge ikke rikt nok til å bære høye lønnskostnader.

Hvorfor er Norge et godt land å bo i?

1. På første plass kommer rapporten som viser at vi er blant de aller lykkeligste landene i verden . Basert på høstens World Happiness Report kom Norge på annen plass i kåring rett bak Danmark og før Sveits. Rapporten er basert på 156 land, og ser på faktorer som forventet levealder, helse, frihet og sosial støtte. Er det fattigdom i Norge? FN anslår at rundt 10 prosent av befolkningen i Norge lever under den relative fattigdomsgrensen, som er definert etter om du tjener mindre enn 60 % av medianinntekten. Samtidig som forskjellene i samfunnet vårt øker, har vi et voksende utenforskap.

Hvilket land er MUL-land?

Liste over MUL-land

Asia, 9 land: Afghanistan, Bangladesh, Bhutan , Jemen, Kambodsja, Laos, Myanmar, Nepal, Øst-Timor.

By Ilwain Gurne

Hvilke land er fattige i verden? :: Hva er lavt diastolisk blodtrykk?
Nyttige lenker