Hjem > H > Hva Betyr Fargen Hvitt?

Hva betyr fargen hvitt?

Hvitt er oppfattet som farge for lys, uskyld, renhet og fred. Men i Romerriket ble hvitt brukt for å uttrykke sorg, slik hvitt også forstås i Japan.

Les mer

Hva er fargesymbolikk?

Farger er kulturelt og sosialt betinget. De har ikke nødvendigvis samme betydning i ulike land og kulturer. I vår kultur er for eksempel rød julens farge og gul påskefargen. Hvordan ser vi hvitt lys? Rent hvitt blir derfor undertiden bestemt som verken gul-, blå-, grønn-, rød- eller gråaktig (se NCS). En vanlig side i en bok vil for eksempel oppfattes som hvitt i en normal lesesituasjon. Men ved å skygge for lyset med hånden, og bevege hånden til og fra, kan man regulere skyggen fra nesten hvit til nesten svart.

Dessuten, hvilken farge er svart?

Svart (eller sort) regnes i dagligtalen som en farge. Et fullstendig svart objekt absorberer alle synlige bølgelengder av lys og reflekterer ingenting. Hva er lys symbol for? Ordspråket ex oriente lux («lyset kommer fra Østen») er ett eksempel på at lys står for visdom, forbundet med klarhet og stringens. Et lysende klart eller soleklart bevis er samtidig et strengt bevis. På den annen side blir lys som uttrykk for deltagende interesse (kjærlighet) også forbundet med sjelelig varme.

Hva skjer når man sender hvitt lys gjennom et glassprisme?

Ved å sende hvitt lys gjennom et prisme får de et fargespekter med sju farger. Videoklippet fra nrk viser dette. En huskeregel for disse regnbuefargene er ROGGBIF. Rød, Oransje, Gul, Grønn, Blå, Indigo, Fiolett. Hva betyr grønt? Grønn er fargen av utvikling, fornyelse og gjenfødelse. Den er forbundet med helse, natur, friskhet og fred. Den hjelper med problemløsing og oppmuntrer frihet, helbredelse og ro. Mørkegrønn representerer penger, økonomiske saker og borgerskap.

Hva betyr rødt?

er revolusjonens, kjærlighetens, blodets, sportsbilenes og kongenes farge. Ordet rødt kommer av rudhira som er sanskrit for blod. Rødt virker opphissende, selv på dyr, og forbindes med lidenskapene, både de positive og de negative: kjærlighet, pasjon, hat og aggressivitet. Hvilken farge er fiolett? Fiolett er en relativt mørk, blårød fargetone som kan være nær rød eller nær blå. På fargesirkelen grenser blåfiolett mot blått (ultramarin), mens rødfiolett grenser mot purpur (magenta). Umettet (hvitaktig) blåfiolett kalles gjerne lilla eller syrin, mens umettet rødfiolett nærmer seg rosa (umettet purpur).

Hvilke farger finner vi i det synlige lyset?

Newton oppdaget i 1666 at et prisme kan dele opp hvitt lys i et kontinuerlig spektrum bestående av 7 farger: rødt, oransje, gult, grønt, blått, indigo og fiolett (ROGGBIF), og at kombinasjonen av disse fargene gir hvitt lys.

By Gaston Collari

Hva er refleksjon og lysbrytning? :: Hvordan bytte mellom faner på PC?
Nyttige lenker