Hjem > H > Hvorfor Spare I Obligasjoner?

Hvorfor spare i obligasjoner?

Sparer du i obligasjonsfond, er fordelen at du ofte kan få høyere avkastning enn ved sparing på bankkonto. Samtidig er risikoen lavere enn om du sparer i enkeltobligasjoner. Løpetiden på obligasjonene i et obligasjonsfond kan variere.

Les mer

Man kan også spørre hvorfor investere i obligasjoner?

Det er vanlig å investere i obligasjoner via rentefond. - Som eier av en obligasjon har vi større rettigheter enn en aksjonær, samtidig er oppsiden begrenset til å få renten og lånet tilbakebetalt, sier Svein Aage Aanes, leder for renteforvaltningen i DNB Asset Management. Folk spør også er obligasjoner trygt? Risiko i obligasjoner og obligasjonsfond

Obligasjoner og obligasjonsfond regnes som tryggere investeringsobjekter enn aksjer, men det betyr ikke at det risikofritt. Kreditt er kanskje det mest vesentlige ved obligasjoner. Risikoen er spesielt knyttet til om utsteder av obligasjonene klarer å tilbakebetale det skyldige.

Hvordan kjøpe bonds?

Du kan kjøpe obligasjoner gjennom banken din eller gjennom en online handelsplattform. Det kan være vanskelig å få tilgang til selskapsobligasjoner på det åpne markedet, men mange handelsplattformer tilbyr i dag obligasjoner gjennom fond og ETF-er. Hva er kupongrenten? Kupongrente er den pålydende renten på en obligasjon. En obligasjon har angitt et bestemt beløp som utbetales til ihendehaver periodevis, ofte årlig. Dette er kupongrenten. I tillegg er det angitt en sluttutbetaling når obligasjonen utløper.

Deretter, hva er høyrente fond?

Hva er et høyrentefond? Et høyrentefond er en type fond med en risikoprofil og forventet avkastning et sted mellom aksjefond og et ordinært rentefond. Ved å investere i et høyrentefond får du en diversifisert portefølje av høyrenteobligasjoner. Dessuten, kan et rentefond falle i verdi når markedsrentene stiger? Dersom pengemarkedsrenten øker, vil fondet få en høyere løpende rente til forfall (høyere avkastning til andelseierene). En renteøkning vil altså snarere være positivt for et rentefond med flytende rente.

Følgelig, kan man tape penger på rentefond?

Innskudd i norske banker er dekket av et sikringsfond, som gir deg tilbake innskudd inntil to millioner kroner, hvis banken går konk. En tilsvarende sikkerhet fins ikke for et pengemarkedsfond, selv om risikoen for å tape alle pengene er mikroskopisk. Ta dette i betraktning, hvor mye skatt på gevinst fond? Realisert kursgevinst er skattepliktig, tap er fradragsberettiget. Skatten er 22 prosent. Både pengemarkedsfond og obligasjonsfond verdsettes til 100 prosent i formuesgrunnlaget. Rentefond er ikke fritatt for beskatning av realiserte gevinster slik aksje- og kombinasjonsfond er.

Hva er forskjellen på et pengemarkedsfond og et obligasjonsfond?

Den største forskjellen mellom obligasjons- og pengemarkedsfond er at obligasjonsfondene har større kursrisiko (variasjon i verdien av fondsandelen) som følge av en renteendring. Samtidig vil avkastningen i et obligasjonsfond normalt være noe høyere enn i et pengemarkedsfond over tid.

By Frohne Jerger

Hvordan refere til sekundærkilder? :: Hva er Rentedurasjon?
Nyttige lenker