Hjem > H > Hva Er Et Kompetansemål?

Hva er et kompetansemål?

Kompetansemål (for grunnopplæringen) er et definert mål i læreplanen for elevens læring, som ble innført med Kunnskapsløftet i 2006. I læreplanen Kunnskapsløftet er målsettingene for grunnskoleutdanningen definert gjennom slike kompetansemål i alle fag etter henholdsvis 2., 4., 7. og 10. trinn.

Les mer

Hva står LK 20 for?

Alle skoler skal ta i bruk de nye læreplanene – Læreplanverket for Kunnskapsløftet 2020 (LK20) – fra høsten 2020. Dette innebærer at frittstående skoler fra skoleåret 2020-2021, skal følge nye læreplaner, eller annen godkjent plan som sikrer jevngod opplæring. Hva er styringsdokumenter i skolen? Består av generell del, prinsipper for opplæringen, læreplaner for fag og fag og timefordelingen. Dette er forskrifter til opplæringsloven og skal styre innholdet i opplæringen.

Og et annet spørsmål, hva er forskjellen på lk06 og lk20?

LK20 viderefører verdigrunnlaget og danningsbegrepet fra LK06, som representerer nasjonale tradisjoner og tenkemåter. På denne måten representerer fagfornyelsen – gjennom den nye overordnede delen – større endringer enn fornyelse og forbedring av læreplanverket. Hva er forskjellen på kompetansemål og læringsmål? Det skal være mulig å gjenfinne overordnet del i alle kompetansemål. Kompetansemål brytes ofte (ikke alltid) ned i flere mindre læringsmål. Dette er konkrete, små læringsmål som er enklere å vurdere for lærer, og å forstå, jobbe mot og nå for elevene. Det må også vurderes om noen læringsmål er viktigere enn andre.

Følgelig, hvilke typer mål finner du i læreplanen?

Generell del i læreplanen omhandler overordnete mål for skolen: Ruste barn, unge og voksne til å møte livets oppgaver og løse utfordringer sammen med andre. Den skal gi hver elev kyndighet til å ta hånd om seg selv og sine liv, og samtidig overskudd og vilje til å stå andre bi. Tilsvarende, hva er kjerneelementer i læreplanen? Kjerneelementene består av sentrale begreper, metoder, tenkemåter, kunnskapsområder og uttrykksformer. Kjerneelementene preger innholdet og progresjonen i læreplanene og skal bidra til at elevene over tid utvikler forståelse av innhold og sammenhenger i faget.

Hva står LK for?

Kunnskapsløftet er den nye reformen i grunnskole og videregående opplæring. Stortinget ga i juni 2004 sin tilslutning til hovedlinjene i Kunnskapsløftet. Reformen medfører en rekke endringer i skolens innhold, struktur og organisering – fra første trinn i grunnskolen til siste trinn i videregående opplæring (1. – 13.). Hva er overordnet del av læreplanen? Den overordnede delen beskriver det grunnsynet som skal prege pedagogisk praksis i hele grunnopplæringen. Den skal også ligge til grunn for samarbeidet mellom hjem og skole. Overordnet del tydeliggjør skolens og lærebedriftens ansvar for danning og for utvikling av kompetansen til alle deltakere i grunnopplæringen.

Er læreplanen et styringsdokument?

Læreplaner er styringsdokumenter og faglige og pedagogiske verktøy for skolene. Læreplanenes innhold og form har derfor betydning for praksis i skolen. Det norske læreplanverket har status som forskrift og er dermed bindende for skolene.

By Ranee Kisinger

Hvorfor har vi kompetansemål? :: Hvordan få bilder i JPG format?
Nyttige lenker