Hjem > H > Hva Er Normal Forfallsdato?

Hva er normal forfallsdato?

Det vanligste er å ha forfallsdato til 14 dager fra den dagen fakturaen er laget. Det er også mulig å ha lenger eller kortere frister. Forfallsdato kan endres opp til flere ganger etter fakturaen er lagd. Det samme gjelder på betalingspåminnelse, purring og inkassovarsel.

Les mer

Kan man betale regning etter forfall?

Hvis man ikke betaler regningen på forfallsdato vil man få en purring etter noen dager, vanligvis en uke. Når man mottar purring vil regningen vokse med et purregebyr. Da må man betale hele regningen + purregebyret for at man skal være ferdig med saken. Så, når trekkes avtalegiro? Regningen kommer opp i forfallsregisteret minst syv dager før den blir trukket fra konto. Du kan endre hvilken konto beløpet skal trekkes fra, forfallsdato og beløp. Regningen blir betalt automatisk på forfallsdato.

Angående dette, er avtalegiro og autogiro det samme?

AvtaleGiro belaster kontoen din automatisk, det gjør ikke eFaktura. Begge går inn på nettbanken din, men en eFaktura krever at du godkjenner før pengene blir trukket. Dersom du har eFaktura og autogiro, bli regningene automatisk betalt i nettbanken din. Hva er forskjellen på eFaktura og AvtaleGiro? Med eFaktura sender vi strømregningen direkte til din nettbank, og du unngår dermed papirfakturagebyr. Du slipper å legge inn regningen selv, og kan godkjenne den der og da. Betaling skjer ikke før du har godkjent regningen. Med AvtaleGiro betaler banken regningen for deg, uten at du trenger å godkjenne først.

Tilsvarende, hva er mobil giro?

Giro som betales ved å bruke telefonen for overføringen av pengene. Kan være med og uten KID-nummer. Brevgiro er en tjeneste der du sender en egen brevgirokonvolutt med giroer direkte til betalingssentralen. Tilsvarende, hvordan lager man avtalegiro? Når du betaler en regning til en bedrift som tilbyr AvtaleGiro, vil du i de fleste nettbanker bli spurt om du ønsker å opprette en AvtaleGiro-avtale. Ved å akseptere tilbudet opprettes avtalen. Du får beskjed når avtalen trer i kraft og må betale regninger tilsendt i posten som normalt inntil avtalen er aktivisert.

Hva er en regning?

En regning er et salgsdokument som inneholder informasjon om hva og hvor mye en kunde skylder en bedrift for en vare eller tjeneste. Som regel blir regninger sendt ut som faktura etter en vare er blitt levert eller en tjeneste gjennomført. Hvor lang skal en betalingsfrist være? Det er veldig vanlig å bruke en betalingsfrist på to til tre uker. På den måten har fakturaen tid til å komme frem i posten og kunden har tid til å planlegge den inn i budsjettet. Kortere frist enn to uker kan fungere om man er blitt enige om det i forkant.

Hvordan å betale en faktura?

Du kan gå i banken og betale fakturaen med kontanter eller ved å belaste kontoen din. Du må imidlertid betale et ganske stort gebyr ved at banken skal gjøre jobben. Jeg vil anbefale deg å la foreldrene dine eller noen andre som har nettbank betale regningen mot at du betaler beløpet til dem.

By Karsten

Hva er Prompting? :: Hva vil det si at Betalinger lagt til forfall?
Nyttige lenker