Hjem > H > Hvorfor Prognoser?

Hvorfor prognoser?

Med rullerende prognoser kan man få ferskere og mer relevant innsik, enn det man kan med tradisjonell budsjettering. Ikke bare i bedriften men også i verden rundt. På grunn av dette blir det enklere å skape resultater og tilpasse organisasjonens strategiske mål.

Les mer

Følgelig, hva menes med budsjettets rolle som prognose?

Prognoser innebærer altså regelmessige korrigeringen etterhvert som året skrider frem. En prognose innebærer vanligvis ikke en omstendig evaluering av avviket mellom budsjettet og de faktiske tallene, men faktiske tall benyttes som viktig input for hvordan budsjettet bør korrigeres fremover. Hvor stor er kontantstrømmen? Kontantstrømmen viser hvor stor tilgang på likvide midler, altså kontanter, bankinnskudd og lignende, virksomheten har i den bestemte perioden. Kontantstrømmen kan dermed for eksempel si om man har nok penger til å betale sine kreditorer.

Ta dette i betraktning, hva er forskjellen på en utgift og en kostnad?

Forskjellen på utbetalinger, utgifter og kostnader

I regnskapet skiller vi mellom en utbetaling, en utgift og en kostnad. Utgiften er når du kjøper en vare eller tjenesten, utbetalingen er når du betaler for den og kostnaden er når du bruker den.
Hva menes med ordet likviditet? Likviditet utregnes på bakgrunn av kontanter og beholdninger, som lett kan omsettes. Dermed er likviditet et uttrykk for bedriftens evne til å betale for seg og de kortsiktige betalingsforpliktelsene. I en virksomhet kan det være nyttig å ha et likviditetsbudsjett som gir god oversikt over tilgjengelige penger.

Ta dette i betraktning, hva skal være med i et resultatbudsjett?

Et resultatbudsjett består av alle de budsjetterte kostnadene og inntektene. Budsjettet viser også det budsjetterte resultatet, som kan være et overskudd eller et underskudd. Du kan også spørre hva er en budsjettkontroll? Budsjettkontroll vil si å sammenligne budsjett og regnskap for å se på avvik mellom hver enkelt post. Vi tar utgangspunkt i resultatregnskapet. Se filmen for en innføring i budsjettkontroll for resultatbudsjett i små og mellomstore bedrifter.

Hva bruker jeg penger på App?

Money Lover er en budsjett app gir deg enkelt oversikt over daglige kjøp og gjør at du vet hva pengene går til. Her er noe av det du kan gjøre i appen: Sette opp budsjetter for en lengre eller kortere periode. Sette opp varsler, slik at du får beskjed når du nærmer deg maksgrensa i budsjettet ditt. Hva betyr Resultat før skatt? Ved å beregne differansen av alle inntektene og alle utgiftene, kommer man frem til årsresultatet før skatt. Om man trekker fra den skatten som skal betales, får man årsresultat etter skatt. Årsresultatet viser altså om man har gått med overskudd eller underskudd i regnskapsåret.

Hva er forskjellen på innbetaling og inntekt?

En utbetaling skjer ved fysisk overføring av penger fra oss. En inntekt sier noe om fremtidig innbetalinger. En innbetaling skjer ved fysisk overføring av penger til oss.

By Purdy

Hva betyr Ecdis? :: Hva er forskjell på driftsbudsjett og likviditetsbudsjett?
Nyttige lenker