Hjem > K > Kan Bergvarme Kjøle?

Kan bergvarme kjøle?

De som har en varmepumpe basert på bergvarme, er i en enda bedre situasjon når de ønsker å kjøle ned boligen. De trenger ikke kjøre varmepumpa i det hele tatt. Det holder å kjøre sirkulasjonspumpa som flytter væske ned og opp av brønnen som ofte er rundt 200 meter dyp.

Les mer

Hvordan fungerer bergvarme?

Bergvarme er varme fra sola lagret under bakken. Dypere enn 10 meter ned i grunnen er temperaturen jevn nesten hele året. Denne gratis, fornybare varmen kan vi utnytte i en varmepumpe ved å bore et hull dypt ned i bakken. Dette kalles en energibrønn, og varmen hentes ut via væskefylte plastslanger. Hva er Konvektorelement? Konvektorovner varmer opp luften raskere enn vanlige ovner. Det er fordi luften strømmer gjennom ovnen. Tradisjonelle varmeovner lager lite bevegelse i luften og vil derfor ikke varme opp rommet like raskt som en konvektorovn.

Hva er luft til vann varmepumpe?

Med en luft-til-vann-varmepumpe utnytter du varme fra luften. Denne varmen kan brukes til å varme opp vann til radiatorer, vannbåren gulvvarme eller til å forvarme tappevannet. Oppvarming med en slik varmepumpe gir lavere energibruk enn ved bruk av strøm. Folk spør også kan en varmepumpe kjøle? Stort sett alle varmepumper kan brukes til kjøling. Er varmepumpen korrekt installert, skal det bare være å kjøre i gang.

Hvor mye kjøler en varmepumpe?

Hvor mye effekt varmepumpen bruker til å levere kaldere luft avhenger av flere faktorer, som hvor varmt det er inne, hvor raskt den skal kjøle og hvor store arealer den skal dekke. En vanlig luft-til-luft-varmepumpe (nordisk modell med nominell effekt 3,5 kW) bruker gjerne mellom 200 og 1200 W, i snitt kanskje 400 W. Angående dette, hvor mye sparer man på bergvarme? Om du går fra en ren elektrisk oppvarmet bolig til bergvarme med gulvvarme, er det normalt å spare 2/3 av strømforbruket. Besparelsen kan faktisk ligge på opptil 80% avhengig av hvilket varmesystem boligen er utstyrt med i dag.

Hvor mye koster det å installere bergvarme?

Pris på bergvarme kan derfor variere en del. Men et prisestimat for en gjennomsnittlig enebolig vil ofte ligge på ca. 300 000 kroner. En bergvarmepumpe har en vesentlig høyere kostnad sammenliknet med andre type varmepumper, men i de fleste tilfeller er det en mye mer lønnsom investering. Er bergvarme lønnsomt? Det korte svaret er at ja, bergvarme er lønnsomt så sant du har et relativt høyt strømforbruk og forholdene rundt huset ligger til rette for det. Vi anbefaler at du ber om befaring og tar en avgjørelse ut fra tilbudet du får, samt vurderer flere ulike installatører for å få best mulig tilbud på bergvarme.

Kan varmeovn stå på om natten?

Husk på dette før du bruker varmeovn

Ovnene bør slås av om natta. Ovnene må ikke plasseres inntil brennbart materiale. Vær ekstra oppmerksom på plasseringen i rom hvor barn og dyr oppholder seg. Ikke dra ovnen etter ledningen.

By Nanni

Kan Konvektorovn stå på hele tiden? :: Hvordan finne potensfunksjon?
Nyttige lenker