Hjem > N > Når Bør Man Kjøpe Obligasjoner?

Når bør man kjøpe obligasjoner?

Dersom rentene går opp, vil verdien på obligasjoner falle, og motsatt: Hvis renten går ned, vil obligasjoner normalt stige i verdi. Altså bør man kjøpe obligasjoner dersom man forventer at rentene skal settes ned.

Les mer

Hva er forskjellen på aksjer og obligasjoner?

Hva er forskjellen mellom obligasjoner og aksjer? Når du kjøper en aksje blir du deleier av et selskap. Når du kjøper en obligasjon låner du ut penger til et selskap. Aksjer er altså eget kapital mens obligasjoner er gjeld. Hvem utsteder obligasjonslån? Hvem utsteder obligasjonslån? Typiske utstedere er store selskaper, banker, boligkredittforetak, kommuner, og fylkeskommuner. Et obligasjonslån kan være usikret, sikret eller garantert av et annet selskap enn utstederen.

Hvordan kjøpe obligasjonsfond?

Hvordan kjøpe obligasjonsfond

Obligasjonsfond kan handles like enkelt som aksjer. Din nettmegler har sannsynligvis mulighet for handel i obligasjonsfond og kanskje også derivater som er basert på obligasjoner eller obligasjonsfond.
Hvordan investere 500 000? Dersom du skal investere hele eller deler av de 500 000 i fond og/eller aksjer anbefaler vi deg å benytte en aksjesparekonto. Dette er en egen konto som er svært gunstig i forhold til skatt. Normalt må du nemlig skatte på gevinsten fra fond og aksjer hver gang du realiserer gevinsten.

Derav, hva er spotrente?

Renten på lån og obligasjoner utstedt i dag. Hvordan kjøpe fond i DNB? Du kan enkelt kjøpe fond i Spare-appen eller ved å logge inn i nettbanken. Deretter velger du fondet du har bestemt deg for i listen. Velg engangsbeløp eller fast spareavtale.

Hva er obligasjoner og sertifikater?

En obligasjon er et bevis på at du har lånt ut penger. Dette kan for eksempel være til Staten, en kommune, eller en bedrift. En obligasjon er et rentebærende verdipapir med gjenværende løpetid på over ett år. Sertifikater har en gjenværende løpetid på under ett år. Hva menes med risikofri rente? Begrepet risikofri rente er gjerne definert som tre måneders statsobligasjonsrente, fordi det ikke er noen mulighet for at Staten ikke vil innfri lånet (men det gjelder ikke på langt nær alle stater). Renten som sådan vil variere med renteendringer i samfunnet.

Ta dette i betraktning, hva forteller durasjon?

Durasjon, eller løpetid, forteller om gjenværende tid til rentepapirene forfaller til betaling. Ved forfall vil normalt et lån bli tilbakebetalt med hele hovedstolen samt påløpte renter.

By Suzan Gajate

Hvor sikkert er fond? :: Hva er egentlig obligasjoner?
Nyttige lenker